


Juhannuskakku – juhli keskikesää raikkaalla mansikkaherkulla!
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 30 min
Juhannuskakku on keskikesän paras herkku, jonka viettelevä maku syntyy sitrusmarinoiduista mansikoista ja mascarponejuustovaahdosta. Täyteläinen, mutta silti raikas juhannuskakku lumoaa kaikki!
Reseptin ainekset
15 annosta
Kakkupohja
5
munaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
sitruunankuoriraastetta
Sitrusmarinoidut mansikat
1 dl
sokeria
1 dl
vettä
5 dl
mansikoita
1/2 dl
sitruslikööriä (esim. Limoncello)
2 rkl
sitruunamelissaa (hienonnettuna)
Täyte ja kuorrutus
4 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
500 g
mascarponejuustoa
1/2 dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
Koristeluun
3 dl
mansikoita
1/2 dl
sitruunamelissaa
2 tl
sitruunankuoriraastetta
Juhannuskakku – ohje:
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm).
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitruunankuoriraaste.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, peitä foliolla.
- Anna pohjan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa puhtaalle, kevyesti sokeroidulle leivinpaperille. Jäähdytä vuoka päällä, jotta kosteus ei haihdu kakkupohjasta.
- Valmista limoncello-mansikat: Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri liukenee veteen. Jäähdytä sokeriliemi. Perkaa sillä aikaa mansikat ja viipaloi ne. Lisää sokeriliemeen likööri, sitruunamelissa ja sitruunankuori. Kaada liemi mansikoiden päälle kulhoon ja anna marinoitua 1–2 tuntia.
- Valmista mascarponetäyte: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone, sokeri ja sitruunamehu. Vatkaa tasaiseksi massaksi. Jos seos vaikuttaa löysältä, vatkaa hieman lisää, jolloin massa paksunee.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3–4 osaan.
- Valuta limoncello-mansikat kulhon päälle asetetussa siivilässä ja säästä liemi.
- Kokoa juhannuskakku tarjoiluvadille. Kostuta alimmainen kakkulevy limoncelloliemellä, levitä levyn päälle 1/2–1 sentin kerros mascarponevaahtoa.
- 10Nostele valutettuja mansikoita mascarponevaahdon päälle ja nosta sitten seuraava kakkulevy paikoilleen. Kostuta ja täytä samalla tavalla kaikki välit. Huomioi, että noin 1/2 mascarponevaahdosta jää kuorrutukseen. Muista kostuttaa myös päällimmäinen kakkulevy.
- 11Kuorruta juhannuskakku lopulla mascarponevaahdolla ja koristele mansikoilla, sitruunamelissalla ja sitruunankuoriraasteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat