Kotivinkki

Jouluvanukas eli kanelilla maustettu pot de crème

0
0

Jouluvanukas eli kanelilla maustettu pot de crème

Jouluvanukas on täydellinen päätös juhla-aterialle. Jos pidät klassisesta crème brûléesta, pidät myös tästä jälkiruoasta. Suklainen vanukas yhdistettynä kirpeään passiohedelmään ja mangoon taltuttaa makeannälän. Resepti on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua.
Teksti Henri Alén
Kuvat Kaisu Jouppi
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6 dlkuohukermaa
  • 1 dlmaitoa
  • ¾ dlsokeria
  • 1kanelitanko
  • 150 gmaitosuklaata
  • 6kananmunan keltuaista
  • 1mango
  • 4passiohedelmää
  • tuoretta minttua

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kanelitanko paksupohjaiseen kattilaan ja kiehauta.

2. Paloittele suklaa laakeaan kulhoon. Kaada kiehautettu kerma-maito suklaan päälle ja sekoita, kunnes seos on tasaista. anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3. Vatkaa suklaamassan joukkoon keltuaiset ja siivilöi massa.

4. Kaada noin 4 sentin kerros massaa uuninkestäviin annosvuokiin.

5. Kypsennä annoksia vesihauteessa 95-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hieman hyytynyt. Anna jäähtyä. (Vesihaude estää lämpötilan nousemisen yli sadan asteen ja jälkiruoan juoksettumisen. Käytä syvää vuokaa, jonka pohjalle laitat 3–4 senttiä vettä. Riittää, kun vettä on tarjoiluastioiden puoliväliin saakka.)

6. Kuori ja paloittele mango. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisus mangon päälle. Hienonna minttu. Sekoita mango, passiohedelmä ja  minttu keskenään. Tarjoile pot de crèmen kanssa. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä