Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluvanukas eli kanelilla maustettu pot de crème

Jouluvanukas on täydellinen päätös juhla-aterialle. Jos pidät klassisesta crème brûléesta, pidät myös tästä jälkiruoasta. Suklainen vanukas yhdistettynä kirpeään passiohedelmään ja mangoon taltuttaa makeannälän. Resepti on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua.

23.10.2014
Reseptin ainekset
6 annosta
6 dl
kuohukermaa
1 dl
maitoa
¾ dl
sokeria
1
kanelitanko
150 g
maitosuklaata
6
kananmunan keltuaista
1
mango
4
passiohedelmää
tuoretta minttua

Jouluvanukas – ohje:

  1. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kanelitanko paksupohjaiseen kattilaan ja kiehauta.
  2. Paloittele suklaa laakeaan kulhoon. Kaada kiehautettu kerma-maito suklaan päälle ja sekoita, kunnes seos on tasaista. anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Vatkaa suklaamassan joukkoon keltuaiset ja siivilöi massa.
  4. Kaada noin 4 sentin kerros massaa uuninkestäviin annosvuokiin.
  5. Kypsennä annoksia vesihauteessa 95-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hieman hyytynyt. Anna jäähtyä. (Vesihaude estää lämpötilan nousemisen yli sadan asteen ja jälkiruoan juoksettumisen. Käytä syvää vuokaa, jonka pohjalle laitat 3–4 senttiä vettä. Riittää, kun vettä on tarjoiluastioiden puoliväliin saakka.)
  6. Kuori ja paloittele mango. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisus mangon päälle. Hienonna minttu. Sekoita mango, passiohedelmä ja minttu keskenään. Tarjoile sekoitus jouluvanukkaan kanssa. 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt