


Joulutorttukranssi – leivo joulun suosikkileivonnainen näyttäväksi kranssiksi
3 h 55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 25 min
Joulutorttukranssi tuo vaihtelua tuttujen joulutorttujen rinnalle. Kääräise luumumarmeladilla tai muulla paistonkestävällä hillolla täytetty rahka-voitaikina rullalle ja leikkaa reunat viuhkamaiseksi joulutorttukranssiksi.
Reseptin ainekset
30 annosta
Rahka-voitaikina
4½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
tomusokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
200 g
voita (kylmää)
250 g
maitorahkaa
Täyte
300 g
luumumarmeladia (paistonkestävä)
Voitelu ja päälle
1
muna
1 rkl
tomusokeria
Joulutorttukranssi – ohje:
- Yhdistä taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää kuutioitu kylmä voi ja nypi taikina murumaiseksi.
- Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaisesti. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Ota taikinasta viidesosa talteen koristeita varten. Kauli loput jauhojen avulla levyksi (20 cm x 40 cm). Levitä taikinalle luumuhilloa.
- Kääri taikina rullalle kääretortun tapaan. Nosta rulla leivinpaperille ja nipistä taikinan päät yhteen sormin. Leikkaa kranssin ulkokehä terävällä veitsellä kampaviinerin tapaan. Levitä suikaleita hieman erilleen.
- Kauli aiemmin talteen ottamasi taikinapala ohuemmaksi levyksi ja ota siitä muotilla pieniä tähtiä.
- Voitele kranssi vatkatulla munalla. Paina pienet tähdet kiinni kranssiin, koristeiksi. Voitele lopuksi pienet tähdetkin.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Peitä kranssi tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
- Anna kranssin hieman jäähtyä ja viimeistele se tomusokerilla.
Vinkki!
Voit korvata luumumarmeladin myös muulla paistonkestävällä marmeladilla, kuten omena-kanelilla tai puolukka-kirsikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat