Joulutorttukranssi – leivo joulun suosikkileivonnainen näyttäväksi kranssiksi
3 h 55 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
3 h 25 minJoulutorttukranssi tuo vaihtelua tuttujen joulutorttujen rinnalle. Kääräise luumumarmeladilla tai muulla paistonkestävällä hillolla täytetty rahka-voitaikina rullalle ja leikkaa reunat viuhkamaiseksi joulutorttukranssiksi.
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.11.2019

Joulutorttukranssi – leivo joulun suosikkileivonnainen näyttäväksi kranssiksi
Reseptin ainekset (30 annosta)
Rahka-voitaikina
- 4½ dlvehnäjauhoja
- 1 dltomusokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlpiparkakkumaustetta
- 200 gvoita (kylmää)
- 250 gmaitorahkaa
Täyte
- 300 gluumumarmeladia (paistonkestävä)
Voitelu ja päälle
- 1muna
- 1 rkltomusokeria
Joulutorttukranssi valmistetaan näin:
- Yhdistä taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää kuutioitu kylmä voi ja nypi taikina murumaiseksi.
- Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaisesti. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Ota taikinasta viidesosa talteen koristeita varten. Kauli loput jauhojen avulla levyksi (20 cm x 40 cm). Levitä taikinalle luumuhilloa.
- Kääri taikina rullalle kääretortun tapaan. Nosta rulla leivinpaperille ja nipistä taikinan päät yhteen sormin. Leikkaa kranssin ulkokehä terävällä veitsellä kampaviinerin tapaan. Levitä suikaleita hieman erilleen.
- Kauli aiemmin talteen ottamasi taikinapala ohuemmaksi levyksi ja ota siitä muotilla pieniä tähtiä.
- Voitele kranssi vatkatulla munalla. Paina pienet tähdet kiinni kranssiin, koristeiksi. Voitele lopuksi pienet tähdetkin.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Peitä kranssi tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
- Anna kranssin hieman jäähtyä ja viimeistele se tomusokerilla.
Vinkki!
Voit korvata luumumarmeladin myös muulla paistonkestävällä marmeladilla, kuten omena-kanelilla tai puolukka-kirsikalla.

Levyjoulutorttu – tässä joulutortussa on taatusti tarpeeksi täytettä!
Maku

Joulutorttu on joulun rakastetuin herkku – ota talteen suosittu luottoreseptimme!
Maku

Kuusia, paketteja ja enkeleitä! 8 hauskaa tapaa joulutorttujen taitteluun

Vuohenjuustotortut – suolainen juusto ja makeat viikunat sopivat täydellisesti yhteen
Kotivinkki

Erilaiset joulutortut
Maku

Manteliset joulutortut
Maku

Joulun suosikkileivonnainen saa uuden muodon – tässä tulee joulutorttukuusi!
Maku

Piparikranssi – tässä on joulun suloisin tuliainen!
Maku