Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joulusushi

8.6.2011
Reseptin ainekset
300 g
sushiriisiä
3½ dl
vettä
Viinietikkakastike
3 rkl
riisiviinietikkaa
2½ rkl
sokeria
2 tl
merisuolaa
Lisäksi
nori- eli merileväarkkeja
majoneesia
marinoituja silakkafileitä tai maustettuja sillipaloja (esim. sinappi- tai sipulisilliä)
ruohosipulia
pellavansiemeniä koristeluun

1. Valuta riisi juoksevassa vedessä niin, että siitä valuva vesi on kirkasta. Pane riisi ja vesi paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan.

2. Peitä kattila kannella. Kuumenna riisivesi kiehuvaksi. Keitä riisiä hiljalleen 15 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

3. Nosta kattila liedeltä, mutta anna riisin hautua kannen alla vielä 15 minuuttia. Älä avaa kantta hauduttamisen aikana.

4. Sekoita viinietikkakastikkeen aineksia kulhossa, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet nesteeseen.

5. Kumoa kypsä riisi kulhoon ja anna sen jäähtyä. Pirskottele kastike riisin päälle. Leikkaa riisiä esimerkiksi lastalla niin, että kastike jakaantuu tasaisesti riisin sekaan.

6. Valmista kaliforniansushi, jossa riisi tulee sushirullan uloimmaksi kerrokseksi merilevän sijaan. Päällystä sushiriisin rullaamiseen tarkoitettu bambualusta muovikelmulla.

7. Levitä riisiä muovikelmulle tasaiseksi kerrokseksi kostutetuin käsin.

8. Pane riisikerroksen päälle noriarkki, joka on puolitettu pituussuunnassa. Levitä vielä toinen ohut kerros riisiä noriarkin pinnalle.

9. Levitä riisin päälle pituussuunnassa reunasta reunaan majoneesia ja ohueksi leikattuja silli- tai silakkaviipaleita. Hienonna päälle ruohosipulia.

10.Kääri sushi tiukalle rullalle bambualustaa apuna käyttäen. Poista alusta ja muovikelmu sen mukana.

11.Koristele rullan pinta kauttaaltaan pellavansiemenillä.

12.Kastele terävä veitsi vedellä aina ennen leikkaamista ja leikkaa rulla 2–3 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Yhdestä rullasta tulee noin 6 sushipalaa.

13.Voit myös muotoilla kostutetuin käsin riisistä palloja ja asetella palloille makusi mukaan leikattua noria sekä silliä tai marinoitua silakkaa.

Vinkit!

  • Kokeile rosollisushia – kääräise riisin sisään sillin lisäksi suikaloitua keitettyä perunaa, porkkanaa ja etikkapunajuurta.
  • Tarvitset sushin rullaamiseen bambusta valmistetun sushimaton.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt