Kotivinkki

Joulusuklaa – näin teet joulun maistuvimman suklaan itse

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Joulusuklaa on helppoa valmistaa itsekin. Sulaa suklaata leivinpaperille ja ihanat härpäkkeet päälle. Nämä joulusuklaat ovat juuri sopivan kokoisia pikkumakeita jälkiruokakahvin seuraksi.
3.7
1
Julkaistu: 18.11.2014


Reseptin ainekset (40 kpl)

  • 2 rklpistaaseja
  • 2 rklpakastekuivattuja mansikkalastuja
  • 3–4kermakarkkia (esim. Omar)
  • 100 gtummaa suklaata
Tulosta

Joulusuklaa valmistuu näin:

  1. Leikkaa pistaasit, mansikkalastut ja kermakarkit rouheiksi paloiksi.
  2. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se kuuman vesihauteen päällä hyvin sekoitellen. Voit myös sulattaa suklaan mikroaaltouunissa miedolla teholla lyhyissä jaksoissa. Tällöin sekoita suklaata ahkerasti välillä, jotta se ei pääse palamaan.
  3. Nostele teelusikalla sulaa suklaata leivinpaperin päälle kiekoiksi. Ripottele jokaiselle kiekolle pistaaseja, mansikkalastuja tai kermakarkkeja, joko yhtä laatua per kiekko tai kaikkia kolmea sekaisin.
  4. Anna suklaan kovettua vähintään pari tuntia. Säilytä joulusuklaa huoneenlämmössä.
1 kommentti