Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
No onkos tullut vappu

Joulusima – vappujuoma sopii myös kuusijuhlaan! Tässä versiossa maistuu glögimausteet ja puolukka

72 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 72 h 0 min

Sima sopii myös talveen ja joulujuomaksi. Tarjoa sellaisenaan viilennettynä tai viinahömpsyllä terästettynä.

11.11.2025
Reseptin ainekset
4 litraa
2 ps (à 200 g)
puolukoita
1
lime
1 + 3 l
vettä
5 dl
sokeria
1 ps (37 g)
glögimaustetta (esim. Santa Maria)
herneen kokoinen pala (n. 5 g)
tuorehiivaa
Lisäksi
4 tl
sokeria
2 rkl
rusinoita

Joulusima – ohje:

  1. Sulata jäiset marjat ja survo ne kevyesti. Pese lime ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
  2. Mittaa 5 litran vetoiseen kattilaan 1 litra vettä, lisää glögimauste ja kiehauta. Lisää marjat, lime ja sokeri. Anna kiehua hetki ja ota kattila liedeltä. Lisää kattilaan 3 litraa kylmää vettä ja jäähdytä liemi kädenlämpöiseksi.
  3. Ota 0,5 dl marjalientä kulhoon ja liuota siihen hiiva. Sekoita hiivaseos kattilaan.
  4. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannella peitettynä seuraavaan päivään.
  5. Siivilöi sima ja pullota puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Laita pullot jälkikäymään jääkaappiin. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan
  6. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!

Ota simaliemen puolukat talteen ja keitä ne hillosokerin kera jouluiseksi hilloksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt