


No onkos tullut vappu
Joulusima – vappujuoma sopii myös kuusijuhlaan! Tässä versiossa maistuu glögimausteet ja puolukka
72 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 72 h 0 min
Sima sopii myös talveen ja joulujuomaksi. Tarjoa sellaisenaan viilennettynä tai viinahömpsyllä terästettynä.
Reseptin ainekset
4 litraa
2 ps (à 200 g)
puolukoita
1
lime
1 + 3 l
vettä
5 dl
sokeria
1 ps (37 g)
glögimaustetta (esim. Santa Maria)
herneen kokoinen pala (n. 5 g)
tuorehiivaa
Lisäksi
4 tl
sokeria
2 rkl
rusinoita
Joulusima – ohje:
- Sulata jäiset marjat ja survo ne kevyesti. Pese lime ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
- Mittaa 5 litran vetoiseen kattilaan 1 litra vettä, lisää glögimauste ja kiehauta. Lisää marjat, lime ja sokeri. Anna kiehua hetki ja ota kattila liedeltä. Lisää kattilaan 3 litraa kylmää vettä ja jäähdytä liemi kädenlämpöiseksi.
- Ota 0,5 dl marjalientä kulhoon ja liuota siihen hiiva. Sekoita hiivaseos kattilaan.
- Anna siman käydä huoneenlämmössä kannella peitettynä seuraavaan päivään.
- Siivilöi sima ja pullota puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Laita pullot jälkikäymään jääkaappiin. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan
- Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Vinkki!
Ota simaliemen puolukat talteen ja keitä ne hillosokerin kera jouluiseksi hilloksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat