Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Puolukkaa & marenkia

Joulupavlova on suloisen makea ja sopivan kirpeä – siis täydellinen joulujälkkäri

4 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 3 h 0 min

Joulupavlovassa puolukat raikastavat rahkan ja marenki tuo siihen sopivasti makeutta. Joulupavlova viimeistellään suklaalla ja mintunlehdillä.

19.12.2017
Reseptin ainekset
12 annosta
5
kananmunanvalkuaista
2 dl
sokeria (mielellään erikoishienoa)
1 tl
sitruunamehua
2 tl
maissitärkkelystä
Syvennykseen
100 g
suklaata
Kerma-rahkavaahto
2 ½ dl
vispautuvaa maitopohjaista kasvisöljysekoitetta (esim. 1 tlk Flora Vispi)
1 tlk
rahkaa (250 g)
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
puolukkasosetta
Koristeluun
½ dl
puolukoita
½ dl
suklaarouhetta
20
mintunlehteä

Joulupavlova – ohje:

  1. Erottele munanvalkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto on melko kovaa. Vatkaa sokeri joukkoon pienissä erissä. Kun vaahto on kovaa, lisää sitruunamehu ja maissitärkkelys.
  2. Pane leivinpaperi pellille ja piirrä siihen halkaisijaltaan 30 cm:n rengas. Lusikoi valkuaisvaahto renkaaseen. Muotoile lusikan kuperalla puolella renkaan keskelle syvennys. Nosta 100-asteiseen uuniin ja laske puolen tunnin kuluttua lämpö 80 asteeseen. Kypsennä vielä noin 2,5 tuntia tai kunnes marenki on kovettunut. Pane uuniluukun väliin puulasta ja anna marenkirenkaan jäähtyä uunissa.
  3. Sulata suklaa ja voitele sillä marenkirenkaan ura. Anna suklaan kovettua.
  4. Vatkaa vispituote vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa rahka ja sokeri. Vatkaa hetki. Lisää puolukkasose nostellen. Levitä seos uraan.
  5. Koristele joulupavlova puolukoilla, suklaalla ja mintulla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt