Kotivinkki

Joulupavlova on suloisen makea ja sopivan kirpeä – siis täydellinen joulujälkkäri

4 h
3.9
0

Joulupavlova on suloisen makea ja sopivan kirpeä – siis täydellinen joulujälkkäri

Puolukat raikastavat rahkan ja marenki tuo siihen sopivasti makeutta. Joulupavlova viimeistellään suklaalla ja mintunlehdillä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 5 kananmunanvalkuaista
  • 2 dl sokeria (mielellään erikoishienoa)
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl maissitärkkelystä

Syvennykseen

  • 100 g suklaata

Kerma-rahkavaahto

  • 2 ½ dl vispautuvaa maitopohjaista kasvisöljysekoitetta (esim. 1 tlk Flora Vispi)
  • 1 tlk rahkaa (250 g)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl puolukkasosetta

Koristeluun

  • ½ dl puolukoita
  • ½ dl suklaarouhetta
  • 20 mintunlehteä

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h

1. Erottele munanvalkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto on melko kovaa. Vatkaa sokeri joukkoon pienissä erissä. Kun vaahto on kovaa, lisää sitruunamehu ja maissitärkkelys.

3. Pane leivinpaperi pellille ja piirrä siihen halkaisijaltaan 30 cm:n rengas. Lusikoi valkuaisvaahto renkaaseen. Muotoile lusikan kuperalla puolella renkaan keskelle syvennys. Nosta 100-asteiseen uuniin ja laske puolen tunnin kuluttua lämpö 80 asteeseen. Kypsennä vielä noin 2,5 tuntia tai kunnes marenki on kovettunut. Pane uuniluukun väliin puulasta ja anna marenkirenkaan jäähtyä uunissa.

4. Sulata suklaa ja voitele sillä marenkirenkaan ura. Anna suklaan kovettua.

5. Vatkaa vispituote vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa rahka ja sokeri. Vatkaa hetki. Lisää puolukkasose nostellen. Levitä seos uraan. Koristele joulupavlova puolukoilla, suklaalla ja mintulla.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä