


Puolukkaa & marenkia
Joulupavlova on suloisen makea ja sopivan kirpeä – siis täydellinen joulujälkkäri
4 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 3 h 0 min
Joulupavlovassa puolukat raikastavat rahkan ja marenki tuo siihen sopivasti makeutta. Joulupavlova viimeistellään suklaalla ja mintunlehdillä.
Reseptin ainekset
12 annosta
5
kananmunanvalkuaista
2 dl
sokeria (mielellään erikoishienoa)
1 tl
sitruunamehua
2 tl
maissitärkkelystä
Syvennykseen
100 g
suklaata
Kerma-rahkavaahto
2 ½ dl
vispautuvaa maitopohjaista kasvisöljysekoitetta (esim. 1 tlk Flora Vispi)
1 tlk
rahkaa (250 g)
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
puolukkasosetta
Koristeluun
½ dl
puolukoita
½ dl
suklaarouhetta
20
mintunlehteä
Joulupavlova – ohje:
- Erottele munanvalkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto on melko kovaa. Vatkaa sokeri joukkoon pienissä erissä. Kun vaahto on kovaa, lisää sitruunamehu ja maissitärkkelys.
- Pane leivinpaperi pellille ja piirrä siihen halkaisijaltaan 30 cm:n rengas. Lusikoi valkuaisvaahto renkaaseen. Muotoile lusikan kuperalla puolella renkaan keskelle syvennys. Nosta 100-asteiseen uuniin ja laske puolen tunnin kuluttua lämpö 80 asteeseen. Kypsennä vielä noin 2,5 tuntia tai kunnes marenki on kovettunut. Pane uuniluukun väliin puulasta ja anna marenkirenkaan jäähtyä uunissa.
- Sulata suklaa ja voitele sillä marenkirenkaan ura. Anna suklaan kovettua.
- Vatkaa vispituote vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa rahka ja sokeri. Vatkaa hetki. Lisää puolukkasose nostellen. Levitä seos uraan.
- Koristele joulupavlova puolukoilla, suklaalla ja mintulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
