Kotivinkki

Joulun sillikaviaari – juhlapöydän helppoakin helpompi alkupala valmistuu vain vartissa

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Joulun sillikaviaari päihittää näyttävyydessään perinteiset tahnat ja kruunaa juhlapöydän. Herkulliset höysteet asetellaan nätisti kokonaisten matjessillifileiden päälle.
4.4
0
Julkaistu: 13.12.2021


Reseptin ainekset (6 annosta)

Joulun sillikaviaari

  • 2matjessillifileetä (yhteensä 200g)
  • 2keitettyä munaa
  • ¼pientä punasipulia
  • ½ dlhienonnettua tilliä
  • 1–2 palaahapankorppua tai näkkileipää
  • ½ dlranskankermaa tai smetanaa
  • 1 rklkapriksia
  • 2 rkl kirjolohenmätiä
Tulosta

Joulun sillikaviaari valmistuu näin:

  1. Viipaloi sillifileet suupalan kokoisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet fileen muotoon tarjoiluvadille.
  2. Irrottele keitetyistä kananmunista keltuaiset ja hienonna haarukalla muruksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna tilli. Murskaa hapankorput tai näkkärit hie­noksi muruksi.
  3. Levitä sillifileiden päälle ranskankermaa. Nostele päälle keltuaismurua, punasipulia, tilliä, hapankorppumurua, kapriksia ja mätiä.
Kommentoi »