Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joulun karpalo-kinuskisemifreddo

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Suussasulava semifreddo valmistuu ilman jäätelökonetta. Resepti ei ole vaikea, kun vain jaksat vaahdottaa kerman, valkuaiset ja keltuaiset erikseen.

2.12.2015
Reseptin ainekset
6
5 dl
karpaloita (pakaste)
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
¾ dl
glukoosisiirappia
2 dl
kuohukermaa
¼ dl
sokeria
1 dl
kinuskikastiketta
Koristeluun
½ dl
jäisiä karpaloita
½ dl
kinuskikastiketta

1. Sulata karpalot. Säästä muutama kokonainen marja koristeluun. Soseuta karpalot sauvasekoittimella. Makeuta karpalosose sokerilla. 2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja glukoosisiirappi sekaisin. Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma kuohkeaksi.

3. Yhdistä keltuaisvaahtoon kermavaahto. Lisää lopuksi joukkoon valkuaisvaahto varovasti käännellen. 4. Kaada puolet muna-kermavaahtoseoksesta laakeaan pakastuksen kestävään vuokaan, jonka vetoisuus on 1 litra. Lusikoi päälle puolet karpalososeesta. Kaada päälle puolet kinuskikastikkeesta. Kaada loppu kermaseos, karpalosose ja kinuskikastike vuokaan. 5. Peitä vuoka foliolla. Pakasta noin neljä tuntia, kunnes seos on puolijäinen eli semifreddo. 6. Pyörittele massasta jäätelökauhalla palloja jälkiruokamaljoihin. Koristele joulun semifreddo karpaloilla ja kinuskikastikkeella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt