Kotivinkki

Joulun karpalo-kinuskisemifreddo

4 h 30 min
0
0

Joulun karpalo-kinuskisemifreddo

Suussasulava semifreddo valmistuu ilman jäätelökonetta. Resepti ei ole vaikea, kun vain jaksat vaahdottaa kerman, valkuaiset ja keltuaiset erikseen.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 )

  • 5 dlkarpaloita (pakaste)
  • 1 dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • ¾ dlglukoosisiirappia
  • 2 dlkuohukermaa
  • ¼ dlsokeria
  • 1 dlkinuskikastiketta

Koristeluun

  • ½ dljäisiä karpaloita
  • ½ dlkinuskikastiketta

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

1. Sulata karpalot. Säästä muutama kokonainen marja koristeluun. Soseuta karpalot sauvasekoittimella. Makeuta karpalosose sokerilla.
2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja glukoosisiirappi sekaisin. Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma kuohkeaksi.

3. Yhdistä keltuaisvaahtoon kermavaahto. Lisää lopuksi joukkoon valkuaisvaahto varovasti käännellen.
4. Kaada puolet muna-kermavaahtoseoksesta laakeaan pakastuksen kestävään vuokaan, jonka vetoisuus on 1 litra. Lusikoi päälle puolet karpalososeesta. Kaada päälle puolet kinuskikastikkeesta. Kaada loppu kermaseos, karpalosose ja kinuskikastike vuokaan.
5. Peitä vuoka foliolla. Pakasta noin neljä tuntia, kunnes seos on puolijäinen eli semifreddo.
6. Pyörittele massasta jäätelökauhalla palloja jälkiruokamaljoihin. Koristele joulun semifreddo karpaloilla ja kinuskikastikkeella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä