Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Näyttävä uunilohi

Joululohi – yhtä aikaa raikas, juhlava ja helppo pääruoka joulupöytään

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Joululohi maustetaan appelsiinimarinadilla ja pinnalle lusikoidaan pistaasitapenadea. Raikkaat granaattiomenansiemenet kimaltavat juhlavasti lohen pinnalla.

14.11.2025
Reseptin ainekset
6 annosta
800 g
ruodotonta lohifileetä
2 rkl
soijaa
1 rkl
hunajaa
1 rkl
mietoa oliiviöljyä
1
(luomu)appelsiinin kuori
½ tl
suolaa
Pistaasitapenade
1
iso granaattiomena (2 dl siemeniä)
1 dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl
vihreitä kivettömiä oliiveja
1 rku
lehtipersiljaa
½ dl
mietoa oliiviöljyä
2 rkl
appelsiininmehua
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Joululohi – ohje:

  1. Laita lohifilee joko uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Pyyhi kalan pinta talouspaperilla kuivaksi.
  2. Sekoita soija, hunaja ja öljy kulhossa. Pese ja raasta appelsiinin kuori ja lisää marinadiin. Mausta lohi noin puolella marinadista. Ripottele suola lopuksi fileen pintaan.
  3. Paista 200 asteessa uunissa noin 20 minuuttia. Valele kuuma lohi lopulla marinadilla heti uunista pois ottamisen jälkeen.
  4. Valmista tapenade lohen kypsyessä. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Rouhi pistaasit ja oliivit. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kaikki tapenaden aineet ja kääntele sekaisin niin, että maut tasoittuvat. Lusikoi tapenade lämpimän lohen päälle tai tarjoa erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt