Rullatut kuusitortut
Joulukuusitortut syntyvät superhelposti – rennoissa kuusitortuissa on hilloa joka puraisulla
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Joulukuusitortut valmistuvat ilman monimutkaisia taitteluohjeita. Marmeladi levitetään tasaisesti rullan sisään, joten sitä on juuri sopiva määrä joka puraisulla.
Reseptin ainekset
10–12 kpl
1 pkt (500 g)
lehti- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
1½ dl
paistokestävää marmeladia (esim. luumu, omena tai Fazerin Vihreät kuulat)
Lisäksi
1
muna
1 rkl
raesokeria
1 rkl
tomusokeria
Joulukuusitortut – ohje:
- Sulata torttulevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt neliöiksi.
- Kauli kukin neliö hieman pidemmäksi ja ohuemmaksi (noin 9 × 12 cm).
- Levitä marmeladia levylle ja käännä rullalle pitkältä sivulta. Käännä saumapuoli alaspäin.
- Leikkaa rullan molemmille sivuille neljä alaspäin vinoa viiltoa noin sentin välein veitsellä tai saksilla.
- Nipistä rulla ylhäältä napakasti kiinni latvaksi. Venytä taikinasakarat sivuille irti toisistaan kuusen oksiksi.
- Voitele munalla, ripottele raesokeria ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
- Viimeistele joulukuusitortut tomusokerilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat