4(2)
Kinkun paistaminen – katso resepti!
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h
Kinkun paistaminen onnistuu hyvin myös niin, että paisto aloitetaan kuumassa ja jatketaan miedossa uuninlämmössä. Lopputuloksena on mehevä kinkku, josta riittää isolle joukolle.
14.7.2005
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 annosta
7 kgkinkkua
Kuorrutus
1 dldijoninsinappia
1 1/2 dlkorppujauhoja
Koristelu
2 omenaa
100 gkuivattuja luumuja

Kinkun paistaminen onnistuu helposti näin:

  1. Nosta sulatettu kinkku huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Paina lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei sen kärki kosketa luuta.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane kinkku kamarapuoli ylöspäin ritilälle uunin alatasolle. Pane ritilän alle reunallinen uunivuoka ja kaada sille noin litra vettä. Paista kinkkua tunnin ajan ja laske lämpö sitten 125 asteeseen. Paistoaika määräytyy kinkun koon mukaan. Varaa ensimmäiselle kilolle tunnin paistoaika ja sen lisäksi jokaiselle seuraavalle kilolle lisäaikaa noin 45 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä kinkun alla olevalle pellille.
  3. Kinkku on kypsää, kun sen sisälämpötila on 77 astetta ja täysin kypsää mittarin näyttäessä 80–82 astetta.
  4. Poista kamara ja rasvakerros hiukan jäähtyneestä kinkusta. Sivele lihan pinta sinapilla ja ripottele sinapin päälle korppujauhe.
  5. Kuorruta kinkku nopeasti 225 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.
  6. Koristele kinkku ennen tarjoilua omenoilla ja kiehautetuilla luumuilla. Säästä luumujen keitinvesi kinkun kastiketta varten.

Vinkki!

Kinkun kastikkeen ohjeen löydät täältä. Kurkkaa myös kuvalliset ohjeet kinkun paistoon.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.