0(0)
Jouluiset muropiparit – suloiset pikkuleivät viimeistellään suklaalla tai luumumarmeladilla
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Aavistuksen piparkakuille maistuvasta taikinasta syntyy lajitelma jouluisia muropipareja: osa saa lisämakua suklaasta, osa luumusta. Koristelussa voit päästää luovuutesi valloilleen!
13.12.2022
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
40–50 kpl
200 gpehmeää voita
1½ dltomusokeria
1muna
4 dlvehnäjauhoja
1 tlvaniljasokeria
2 tlpiparkakkumaustetta
Lisäksi
½ dlpaistonkestävää vadelmamarmeladia
1 dlluumumarmeladia
50 gsuklaata
nonparelleja ja/tai kookoshiutaleita ja/tai kuivattuja kukan terälehtiä

Jouluiset muropiparit – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
  2. Lusikoi kaksi kolmasosaa taikinasta tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle uunipellille pyöreitä hillosilmiä ja pitkiä suklaasormia. Laita nokare vadelmamarmeladia hillosilmäpikkuleipiin. Luumutähtiä varten kaulitse loput taikinasta hyvin jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä tähtimuotilla pikkuleipiä.
  3. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  4. Sulata tumma suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Viimeistele suklaasormet kastamalla ne sulatettuun suklaaseen ja ripottelemalla suklaan päälle jouluisia nonparelleja, kookoshiutaleita tai kuivattuja kukan terälehtiä. Laita luumumarmeladia tähtipikkuleivälle ja paina toinen kanneksi. Pakkaa valmiit pikkuleivät pieneen, silkkipaperilla vuorattuun pahvi- tai peltilaatikkoon.

Vinkki!

  • Koristeluun sopivaa kuivakukkaseosta myydään ruokakaupoissa.
  • Paistetut muropiparit säilyvät kuivassa ja viileässä muutaman viikon, suklaalla tai luumumarmeladilla viimeistellyt 5–6 päivää, joten viimeistely kannattaa tehdä juuri ennen lahjan antamista.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo