3,7(20)
Jouluinen salaatti – glögiliemessä muhineet hedelmät ja sinihomejuusto tekevät salaatista täydellistä juhlaruokaa
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h
Jouluisen salaatin koukuttavuuden salaisuus on raikas salaattipohja sekä glögiliemessä keitettyjen hedelmien ja sinihomejuuston lähes taianomainen yhdistelmä. Kruunaa joulun koukuttavin salaatti näyttävällä unikkokastikkeella.
17.12.2019
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
6 annosta
3pientä päärynää (puolikypsiä)
4sharonhedelmää (tai 2 persimonia)
Glögiliemi
4 dlvaaleaa glögiä
2 rklsitruunamehua
3tähtianista
2kanelitankoa
1 tlvaniljasokeria
¼ tlsuolaa
Salaattipohja
2 ps (á 80 g)salaattisekoitusta
100 gsinihomejuustoa
Kastike
4 rklhedelmien keittolientä
3 rkloliiviöljyä
1 rklunikonsiemeniä
2 tlsitruunamehua
¼ tlsuolaa

Jouluinen salaatti – ohje:

  1. Kiehauta glögiliemen ainekset kattilassa. Jätä hautumaan kannen alle.
  2. Kuori päärynät. Halkaise ne, poista siemenkodat mutta jätä puiset kannat. Halkaise sharonit tai lohko persimonit.
  3. Keitä hedelmiä liemessä miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Varo keittämästä hajoaviksi.
  4. Anna hedelmien jäähtyä liemessä. Nosta kattila jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
  5. Levitä salaattisekoitus tarjoiluastiaan. Murenna päälle juusto.
  6. Viipaloi hedelmät ja nosta salaattipedille.
  7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lorauta salaatin päälle.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo