Jouluinen salaatti – glögiliemessä muhineet hedelmät ja sinihomejuusto tekevät salaatista täydellistä juhlaruokaa

12 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
Jouluisen salaatin koukuttavuuden salaisuus on raikas salaattipohja sekä glögiliemessä keitettyjen hedelmien ja sinihomejuuston lähes taianomainen yhdistelmä. Kruunaa joulun koukuttavin salaatti näyttävällä unikkokastikkeella.
GL
KA
MU
3.7
0


Ainekset (6 annosta)

  • 3pientä päärynää (puolikypsiä)
  • 4sharonhedelmää (tai 2 persimonia)

Glögiliemi

  • 4 dlvaaleaa glögiä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 3tähtianista
  • 2kanelitankoa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ¼ tlsuolaa

Salaattipohja

  • 2 ps (á 80 g)salaattisekoitusta
  • 100 gsinihomejuustoa

Kastike

  • 4 rklhedelmien keittolientä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklunikonsiemeniä
  • 2 tlsitruunamehua
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Jouluinen salaatti valmistuu näin:

  1. Kiehauta glögiliemen ainekset kattilassa. Jätä hautumaan kannen alle.
  2. Kuori päärynät. Halkaise ne, poista siemenkodat mutta jätä puiset kannat. Halkaise sharonit tai lohko persimonit.
  3. Keitä hedelmiä liemessä miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Varo keittämästä hajoaviksi.
  4. Anna hedelmien jäähtyä liemessä. Nosta kattila jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
  5. Levitä salaattisekoitus tarjoiluastiaan. Murenna päälle juusto.
  6. Viipaloi hedelmät ja nosta salaattipedille.
  7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lorauta salaatin päälle.
MITÄ PIDIT?
3.68
Kommentoi »