


Jouluinen salaatti – glögiliemessä muhineet hedelmät ja sinihomejuusto tekevät salaatista täydellistä juhlaruokaa
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Jouluisen salaatin koukuttavuuden salaisuus on raikas salaattipohja sekä glögiliemessä keitettyjen hedelmien ja sinihomejuuston lähes taianomainen yhdistelmä. Kruunaa joulun koukuttavin salaatti näyttävällä unikkokastikkeella.
Reseptin ainekset
6 annosta
3
pientä päärynää (puolikypsiä)
4
sharonhedelmää (tai 2 persimonia)
Glögiliemi
4 dl
vaaleaa glögiä
2 rkl
sitruunamehua
3
tähtianista
2
kanelitankoa
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
Salaattipohja
2 ps (á 80 g)
salaattisekoitusta
100 g
sinihomejuustoa
Kastike
4 rkl
hedelmien keittolientä
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
unikonsiemeniä
2 tl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
Jouluinen salaatti – ohje:
- Kiehauta glögiliemen ainekset kattilassa. Jätä hautumaan kannen alle.
- Kuori päärynät. Halkaise ne, poista siemenkodat mutta jätä puiset kannat. Halkaise sharonit tai lohko persimonit.
- Keitä hedelmiä liemessä miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Varo keittämästä hajoaviksi.
- Anna hedelmien jäähtyä liemessä. Nosta kattila jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
- Levitä salaattisekoitus tarjoiluastiaan. Murenna päälle juusto.
- Viipaloi hedelmät ja nosta salaattipedille.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lorauta salaatin päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat