Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen salaatti – glögiliemessä muhineet hedelmät ja sinihomejuusto tekevät salaatista täydellistä juhlaruokaa

12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min

Jouluisen salaatin koukuttavuuden salaisuus on raikas salaattipohja sekä glögiliemessä keitettyjen hedelmien ja sinihomejuuston lähes taianomainen yhdistelmä. Kruunaa joulun koukuttavin salaatti näyttävällä unikkokastikkeella.

17.12.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
3
pientä päärynää (puolikypsiä)
4
sharonhedelmää (tai 2 persimonia)
Glögiliemi
4 dl
vaaleaa glögiä
2 rkl
sitruunamehua
3
tähtianista
2
kanelitankoa
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
Salaattipohja
2 ps (á 80 g)
salaattisekoitusta
100 g
sinihomejuustoa
Kastike
4 rkl
hedelmien keittolientä
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
unikonsiemeniä
2 tl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa

Jouluinen salaatti – ohje:

  1. Kiehauta glögiliemen ainekset kattilassa. Jätä hautumaan kannen alle.
  2. Kuori päärynät. Halkaise ne, poista siemenkodat mutta jätä puiset kannat. Halkaise sharonit tai lohko persimonit.
  3. Keitä hedelmiä liemessä miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Varo keittämästä hajoaviksi.
  4. Anna hedelmien jäähtyä liemessä. Nosta kattila jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
  5. Levitä salaattisekoitus tarjoiluastiaan. Murenna päälle juusto.
  6. Viipaloi hedelmät ja nosta salaattipedille.
  7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lorauta salaatin päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt