Jouluinen rocky road vie kielen mennessään: suklaisessa herkussa rouskuvat piparkakut ja mantelit
3 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h
Jouluinen rocky road on suklaan ja piparkakkujen suussasulava yhdistelmä. Tässä ohjeessa käytetään tummaa suklaata, mutta herkkuun käy yhtä hyvin muu oma lempisuklaa, kuten valko-, maito- tai rubysuklaa.
Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa.
Leikkaa isot vaahtokarkit saksilla noin 1 × 1 cm kokoisiksi paloiksi. Hienonna mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää vaahtokarkit, mantelirouhe ja karpalot sulatetun suklaan joukkoon. Murustele sekaan joulupiparit. Sekoita tasaiseksi.
Kaada suklaamassa leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 24 × 15 cm). Koristele pinta vaahtokarkeilla ja piparipaloilla. Sulata maitosuklaa ja levitä raidoiksi rocky roadin pinnalle. Ripottele nonparellit päälle. Anna suklaan kovettua huoneenlämmössä 2–3 tuntia.
Nosta kovettunut rocky road leivinpaperin avulla pois vuoasta. Kuumenna iso keittiöveitsi kuuman veden alla, kuivaa veitsi ja leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Vinkki!
Jouluinen rocky road sopii mainiosti myös pukinkonttiin. Pakkaa lahjaksi annettava pala joko folioon tai sellofaaniin.