


Jouluinen quiche-piirakka
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Reseptin ainekset
10 palaa
380 g
piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
300 g
lanttua
300 g
porkkanaa
1 rkl
voita
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
piparkakkumaustetta
1 rkl
hunajaa
2 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuina)
50 g
persiljaa (hienonnettuina)
50 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
3 kpl
munaa
2 dl
ruokakermaa
1 dl
kevytmaitoa
150 g
vuohenmaitojuustoa
Jouluinen quiche – ohje:
- Sulata taikina paketin ohjeen mukaan.
- Kuori ja raasta juurekset. Kuullota raaste voissa pehmeäksi.
- Lisää mausteet, hunaja ja valkosipuli- ja persiljasilppu ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Nosta seos jäähtymään.
- Taputtele taikina voideltuun irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla siihen reikiä.
- Kaada juuresraaste vuokaan. Tasoita pinta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Sekoita kananmuniin kerma, maito ja vuohenjuusto ja kaada se vuokaan.
- Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Vinkki!
Jos quichen pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä se foliolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat