Maku

Jouluinen quiche-piirakka

1 h
4
0

Jouluinen quiche-piirakka

KA
0
4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 380 gpiirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 300 glanttua
  • 300 gporkkanaa
  • 1 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
  • 1 rklhunajaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuina)
  • 50 gpersiljaa (hienonnettuina)
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 150 gvuohenmaitojuustoa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Sulata taikina paketin ohjeen mukaan.
Kuori ja raasta juurekset. Kuullota raaste voissa pehmeäksi. Lisää mausteet, hunaja ja valkosipuli- ja persiljasilppu ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Nosta seos jäähtymään. Taputtele taikina voideltuun irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla siihen reikiä.
Kaada juuresraaste vuokaan. Tasoita pinta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Sekoita kananmuniin kerma, maito ja vuohenjuusto ja kaada se vuokaan.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
•Jos piirakan pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä se foliolla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä