Jouluinen possurulla
2 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 45 minJouluista makua huokuva possurulla sopii loistavasti joulupöytään kinkun korvikkeeksi. Se saa makunsa sinapista, aprikooseista, hasselpähkinästä ja rosépippureista.
MA
3.5
Kuvat
Julkaistu 13.12.2016

Jouluinen possurulla
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1 kgporsaan ulkofileetä
Täyte
- 15kuivattua aprikoosia
- 1 dlhasselpähkinärouhetta
- 1 ½ tlsuolaa
- 2 rklroseepippuria (kokonaisia)
- 6rosmariinin oksaa
- ¾ dlDijon-sinappia
Kuorrute
- 2 rklDijon-sinappia
- 1 dlhasselpähkinärouhetta
Lisäksi
- Look by Eskimo -kinkkupussi
Jouluinen possurulla – ohje:
- Leikkaa porsaanfilee auki kuin kääretorttu, mitä ohuemmaksi saat fileen, sitä parempi on lopputulos.
- Valmista täyte hienontamalla aprikoosit. Revi rosmariinin lehdet pois oksista. Sekoita kaikki ainekset massaksi kulhossa.
- Levitä massa fileen päälle tasaisesti. Rullaa filee ja sido paistinarulla tiukaksi paketiksi.
- Aseta possurulla paistopussiin ja sulje se. Leikkaa kulmaan pieni höyryaukko.
- Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä.
- Kuorruta possurulla sinapilla ja painele lopuksi pintaa hasselpähkinärouhe. Paista 250 asteessa 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Vinkki! Tämä rulla on yhtä hyvää niin lämpöisenä kuin kylmänäkin.