Maku

Jouluinen possurulla

2 h 5 min
5
0

Jouluinen possurulla

Jouluista makua huokuva possurulla sopii loistavasti joulupöytään kinkun korvikkeeksi. Se saa makunsa sinapista, aprikooseista, hasselpähkinästä ja rosépippureista.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kgporsaan ulkofileetä

täyte

  • 15 kplkuivattua aprikoosia
  • 1 dlhasselpähkinä rouhetta
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklroseepippuria, kokonaisia
  • 6 kplrosmariinin oksaa
  • 3/4 dlDijon-sinappia

kuorrute

  • 2 rklDijon-sinappia
  • 1 dlhasselpähkinä rouhetta

Lisäksi

  • Look by Eskimo kinkkupussi

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Leikkaa porsaan filee auki kuin kääretorttu, mitä ohuemmaksi saat fileen, sitä parempi on lopputulos.

Valmista täyte hienontamalla aprikoosit. Revi rosmariinin lehdet pois oksista. Sekoita kaikki ainekset massaksi kulhossa. 

Levitä massa fileen päälle tasaisesti. Rullaa filee ja sido paistinarulla tiukaksi paketiksi.

Aseta possurulla paistopussiin ja sulje se. Leikkaa kulmaan pieni höyryaukko.

Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä.

Kuorruta possurulla sinapilla ja painele lopuksi pintaa hasselpähkinärouhe. Paista 250 asteessa 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Vinkki!

Tämän rulla on yhtä hyvää niin lämpöisenä kuin kylmänäkin.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä