Jouluinen possurulla
2 h 5 min

Jouluinen possurulla
Jouluista makua huokuva possurulla sopii loistavasti joulupöytään kinkun korvikkeeksi. Se saa makunsa sinapista, aprikooseista, hasselpähkinästä ja rosépippureista.
Ainekset (8 annosta)
- 1 kgporsaan ulkofileetä
täyte
- 15 kplkuivattua aprikoosia
- 1 dlhasselpähkinä rouhetta
- 1 1/2 tlsuolaa
- 2 rklroseepippuria, kokonaisia
- 6 kplrosmariinin oksaa
- 3/4 dlDijon-sinappia
kuorrute
- 2 rklDijon-sinappia
- 1 dlhasselpähkinä rouhetta
Lisäksi
- Look by Eskimo kinkkupussi
Tee näin
2 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 45 min
Leikkaa porsaan filee auki kuin kääretorttu, mitä ohuemmaksi saat fileen, sitä parempi on lopputulos.
Valmista täyte hienontamalla aprikoosit. Revi rosmariinin lehdet pois oksista. Sekoita kaikki ainekset massaksi kulhossa.
Levitä massa fileen päälle tasaisesti. Rullaa filee ja sido paistinarulla tiukaksi paketiksi.
Aseta possurulla paistopussiin ja sulje se. Leikkaa kulmaan pieni höyryaukko.
Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä.
Kuorruta possurulla sinapilla ja painele lopuksi pintaa hasselpähkinärouhe. Paista 250 asteessa 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tämän rulla on yhtä hyvää niin lämpöisenä kuin kylmänäkin.
MITÄ PIDIT?
4