


Jouluinen possurulla
2 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 45 min
Jouluista makua huokuva possurulla sopii loistavasti joulupöytään kinkun korvikkeeksi. Se saa makunsa sinapista, aprikooseista, hasselpähkinästä ja rosépippureista.
Reseptin ainekset
8 annosta
1 kg
porsaan ulkofileetä
Täyte
15
kuivattua aprikoosia
1 dl
hasselpähkinärouhetta
1 ½ tl
suolaa
2 rkl
roseepippuria (kokonaisia)
6
rosmariinin oksaa
¾ dl
Dijon-sinappia
Kuorrute
2 rkl
Dijon-sinappia
1 dl
hasselpähkinärouhetta
Lisäksi
Look by Eskimo -kinkkupussi
Jouluinen possurulla – ohje:
- Leikkaa porsaanfilee auki kuin kääretorttu, mitä ohuemmaksi saat fileen, sitä parempi on lopputulos.
- Valmista täyte hienontamalla aprikoosit. Revi rosmariinin lehdet pois oksista. Sekoita kaikki ainekset massaksi kulhossa.
- Levitä massa fileen päälle tasaisesti. Rullaa filee ja sido paistinarulla tiukaksi paketiksi.
- Aseta possurulla paistopussiin ja sulje se. Leikkaa kulmaan pieni höyryaukko.
- Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä.
- Kuorruta possurulla sinapilla ja painele lopuksi pintaa hasselpähkinärouhe. Paista 250 asteessa 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Vinkki! Tämä rulla on yhtä hyvää niin lämpöisenä kuin kylmänäkin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat