Maku

Jouluinen possurulla

2 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 45 min
Jouluista makua huokuva possurulla sopii loistavasti joulupöytään kinkun korvikkeeksi. Se saa makunsa sinapista, aprikooseista, hasselpähkinästä ja rosépippureista.
MA
3.4
0
Julkaistu: 13.12.2016


Ainekset (8 annosta)

  • 1 kgporsaan ulkofileetä

Täyte

  • 15kuivattua aprikoosia
  • 1 dlhasselpähkinärouhetta
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 2 rklroseepippuria (kokonaisia)
  • 6rosmariinin oksaa
  • ¾ dlDijon-sinappia

Kuorrute

  • 2 rklDijon-sinappia
  • 1 dlhasselpähkinärouhetta

Lisäksi

  • Look by Eskimo -kinkkupussi
Tulosta

Jouluinen possurulla valmistuu näin:

  1. Leikkaa porsaanfilee auki kuin kääretorttu, mitä ohuemmaksi saat fileen, sitä parempi on lopputulos.
  2. Valmista täyte hienontamalla aprikoosit. Revi rosmariinin lehdet pois oksista. Sekoita kaikki ainekset massaksi kulhossa. 
  3. Levitä massa fileen päälle tasaisesti. Rullaa filee ja sido paistinarulla tiukaksi paketiksi.
  4. Aseta possurulla paistopussiin ja sulje se. Leikkaa kulmaan pieni höyryaukko.
  5. Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä.
  6. Kuorruta possurulla sinapilla ja painele lopuksi pintaa hasselpähkinärouhe. Paista 250 asteessa 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tämä rulla on yhtä hyvää niin lämpöisenä kuin kylmänäkin.
Kommentoi »