


Klassikkojen jouluversio
Joulubellini – appelsiinisiivuilla koristeltu jääpala kruunaa juhlavan juoman
6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 0 min
Joulujuhlan kippistelyjuoma yhdistää Bellinin ja Mimosan. Juomaa varten pakastetaan isoja jääpaloja hedelmäsoseesta, appelsiinisiivuista ja rosmariinista. Laita jääpalat lasiin, ja sekoita juoma suoraan jäiden päälle.
Reseptin ainekset
6 annosta
Jääpalat
1
appelsiini
2
rosmariininoksaa
3 dl
persikkasosetta (esim. Bonne)
2 dl
karpalomehua
(vettä/kuohuviiniä)
Juoma
1½ dl
appelsiinimehua (noin 2 rkl per juoma)
1 (60 ml)
inkiväärishotti (esim. Pirkka Parhaat)
6 rkl
karpaloita
6 dl
kuohuviiniä
Joulubellini – ohje:
- Pese ja kuivaa appelsiini. Leikkaa hedelmä ohuiksi siivuiksi. Huuhtele yrtit ja irrota oksat varresta.
- Tee kuusi isoa jääpalaa. Laita ison jääpalamuotin sisälle muutama appelsiinisiivu ja yrttioksa per kolo. Jaa hedelmä¬sose muottien koloihin ja kaada kuhunkin päälle yhtä paljon mehua. Jos palat jäävät vajaiksi, lisää vettä tai kuohuviiniä niin, että muotit täyttyvät. Pakasta vähintään 6 tuntia.
- Mittaa kuuden tarjoilulasin pohjalle appelsiinimehua ja inkiväärishottia. Lisää karpalot. Laita laseihin appelsiinijääpalat ja kaada päälle kuohuviiniä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat