Maku

Jekkukeksit – ruisleiviltä näyttävät helpot pallerot

55 min
GL
4.8
0

Luulitko näitä keksejä ruisleiviksi? Lukijamme Annin jekkukeksit kätkevät sisälleen makean yllätyksen. Keksien juju on ruisleipämäisesti repeytynyt pinta, joka syntyy, kun taikinapallerot pyöritellään kahteen kertaan tomusokerissa ja laitetaan pakastimeen ennen paistamista. Testaa helppoja jekkukeksejä ja varaudu pistämään resepti eteenpäin seuraavalle.
Tulosta
Teksti Anni Pitkänen
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (30 kpl)

Jekkukeksit

  • 100 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • ½ dlsokeria
  • 2 munaa
  • 3 dlgluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
  • 1 dlmantelijauhoja
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tlvaniljasokeria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Jekkukeksit valmistuvat näin:

  1. Sulata voi ja lisää sokerit voin joukkoon.
  2. Sekoita kananmuna jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen.
  3. Lisää kuivat aineet ja sekoita.
  4. Tee taikinasta palloja ja pyörittele ne tomusokerissa. Nosta pallerot pakastimeen 30 minuutiksi.
  5. Ota pallot pakastimesta ja pyörittele ne vielä tomusokerissa. Tomusokeria saa olla runsaasti.
  6. Paista keksejä 185-asteisen uunin keski­tasolla 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.
Saat veikeän krakeloituneen pinnan, kun pyörittelet tummanruskeat taikinapallot tomusokerissa ja pakastat keksit ennen paistamista.

Vinkki!

Voit hyvin pyöritellä taikinapallot pakastimeen monta päivää ennen paistamista. Palleroiden pitää olla kohmeisia paistettaessa.

MITÄ PIDIT?
4.8