4,8(19)
Jekkukeksit – ruisleiviltä näyttävät helpot crinkle cookiet
Gluteeniton
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Lukijamme Annin crinkle cookie -jekkukeksit kätkevät sisälleen makean yllätyksen. Crinkle cookie -keksien juju on ruisleipämäisesti repeytynyt pinta, joka syntyy, kun taikinapallerot pyöritellään kahteen kertaan tomusokerissa ja laitetaan pakastimeen ennen paistamista. Testaa helppoja jekkukeksejä ja varaudu pistämään resepti eteenpäin seuraavalle.
30.5.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 kpl
Jekkukeksit eli crinkle cookiet
100 gvoita
1 dlfariinisokeria
½ dlsokeria
2 munaa
3 dlgluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 dlmantelijauhoja
3 rklkaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tlvaniljasokeria

Jekkukeksit eli crinkle cookiet valmistuvat näin:

  1. Sulata voi ja lisää sokerit voin joukkoon.
  2. Sekoita kananmunat jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen.
  3. Lisää kuivat aineet ja sekoita.
  4. Tee taikinasta palloja ja pyörittele ne tomusokerissa. Nosta pallerot pakastimeen 30 minuutiksi.
  5. Ota pallot pakastimesta ja pyörittele ne vielä tomusokerissa. Tomusokeria saa olla runsaasti.
  6. Paista keksejä 185-asteisen uunin keski­tasolla 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.
Saat veikeän krakeloituneen pinnan, kun pyörittelet tummanruskeat taikinapallot tomusokerissa ja pakastat keksit ennen paistamista.

Vinkki!

Voit hyvin pyöritellä taikinapallot pakastimeen monta päivää ennen paistamista. Palleroiden pitää olla kohmeisia paistettaessa.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo