Maku

Jauhelihapizza

45 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen20 min
MU
4.04
6
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 tloreganoa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 150 gmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 3 kpltomaattia (viipaloituna)
  • 1 tlbasilikaa
Tulosta

Lämmitä pizzataikinan vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Lisää suola ja kuivahiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lopuksi öljy. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia. Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää hienonnettu sipuli ja anna kuullottua. Mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla. Kauli taikina yhdeksi uunipannun kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä päälle noin 1 dl juustoraastetta ja tomaattimurska. Levitä päälle jauheliha, tomaattiviipaleet ja loppu juustoraaste. Ripottele pinnalle yrttiä. Paista jauhelihapizzaa 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.04
6 kommenttia