Maku

Jauhelihapasteija-piirakka

55 min
4
0

Jauhelihapasteija-piirakka

Jauhelihapasteijat tiivistettynä isoksi piirakaksi.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 dlkeitettyä riisiä
  • 1 kplkananmuna (keitetty)
  • 1 dlruokakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kananmunaa (voiteluun)
  • lehtitaikinaa (pakaste)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Ruskista jauheliha. Keitä riisi kypsäksi ja tee samoin myös kananmunalle. Hienonna kananmuna silpuksi vaikka kananmunaleikkurin avulla.

Sekoita ruskistettu liha, kypsä riisi ja hienonnettu kananmuna yhteen. Lisää kerma ja mausteet ja sekoita massaksi.

Kaulitse lehtitaikinasta levy ja levitä täytettä toisella puolelle levyä. Käännä toinen puoli päälle ja sulje reunat kylmän veden avulla. Voit painella reunaan kuvion mikäli haluat.

Tee pintaan reikiä haarukalla ja voitele piirakka kananmunalla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä