


Jauhelihapannupizza (ja muhkean pohjan salaisuus)
55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 15 min
Täydellinen jauhelihapannupizza on muhkea, mehevä ja ihanan ilmava, suorastaan höttöinen. Tällä reseptillä onnistut!
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
2 dl
vettä
4 dl
vehnäjauhoja
3 tl
kuivahiivaa
3/4 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 rkl
rypsiöljyä
Täyte
300 g
jauhelihaa
1/2
chiliä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 dl
tomaattikastiketta
2
tomaattia
1 tl
basilikaa
1 tl
oreganoa
1 pallo
mozzarellajuustoa (125 g)
Pinnalle
1 rkl
oreganonlehtiä
Jauhelihapannupizza – ohje:
- Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Mittaa 3 desiin jauhoja hiiva, suola ja sokeri. Lisää vesi.
- Alusta joukkoon loput jauhot ja öljy. Taikina saa jäädä löysähköksi. Voitele pannu tai vuoka (Ø 28 cm). Muotoile taikina siihen sopivaksi. Peitä liinalla ja anna kohota täytteiden valmistelun ajan.
- Paahda jauheliha kuumalla pannulla. Lisää kuutioitu chili, mausteet ja tomaattikastike. Leikkaa tomaatit ohuiksi lohkoiksi.
- Painele kohonnutta taikinaa keskeltä ja levitä jauheliha-tomaattikastike pohjalle. Jaa kastikkeen päälle tomaattilohkot, mausteet ja revitty mozzarella.
- Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele oreganonlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat