Maku

Jauhelihapannupizza (ja muhkean pohjan salaisuus)

55 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
15 min
Täydellinen jauhelihapannupizza on muhkea, mehevä ja ihanan ilmava, suorastaan höttöinen. Tällä reseptillä onnistut!
4.1
3
Julkaistu: 17.9.2018


Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 2 dlvettä
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlkuivahiivaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 300 gjauhelihaa
  • 1/2 chiliä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dltomaattikastiketta
  • 2tomaattia
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 tloreganoa
  • 1 pallomozzarellajuustoa (125 g)

Pinnalle

  • 1 rkloreganonlehtiä
Tulosta

Jauhelihapannupizza valmistuu näin:

  1. Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Mittaa 3 desiin jauhoja hiiva, suola ja sokeri. Lisää vesi.
  2. Alusta joukkoon loput jauhot ja öljy. Taikina saa jäädä löysähköksi. Voitele pannu tai vuoka (Ø 28 cm). Muotoile taikina siihen sopivaksi. Peitä liinalla ja anna kohota täytteiden valmistelun ajan.
  3. Paahda jauheliha kuumalla pannulla. Lisää kuutioitu chili, mausteet ja tomaattikastike. Leikkaa tomaatit ohuiksi lohkoiksi.
  4. Painele kohonnutta taikinaa keskeltä ja levitä jauheliha-tomaattikastike pohjalle. Jaa kastikkeen päälle tomaattilohkot, mausteet ja revitty mozzarella.
  5. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele oreganonlehdillä.
MITÄ PIDIT?
4.14
3 kommenttia