Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jauhelihamuffinit

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
9.11.2010
Reseptin ainekset
18 kpl
Taikina
2 kpl
munaa
1 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 dl
kevytmaitoa
1 rkl
siirappia
1 dl
ruisleseitä
3 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
Päälle
300 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1 kpl
sipulia (hienonnettuna)
1 kpl
porkkanaa (raastettuna)
200 g
tuorejuustoa
1/2 dl
ketsuppia
1/2 tl
mustapippuria
2 tl
pizzamaustetta
1/2 tl
suolaa
1 dl
tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
Pinnalle
9 kpl
kirsikkatomaattia
50 g
juustoa (raastettuna)

Jauhelihamuffinit – ohje:

Valmista ensin jauhelihaseos. Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää joukkoon sipulisilppu sekä porkkanaraaste ja sekoittele kasviksia muutama minuutti jauhelihan kanssa miedolla lämmöllä.

Lisää tuorejuusto ja sekoittele tasaiseksi. Mausta seos ketsupilla, mustapippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Anna jäähtyä.

Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon sulatettu rasva, maito ja siirappi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kun käytät silikonista valmistettua muffinimuottivuokaa, syvennyksiä ei tarvitse voidella lainkaan. Jos käytät muffinipeltiä, voitele se tai levitä paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin. Annostele taikinaa noin ruokalusikallinen muffinivuoan pohjalle.

Sekoita jauhelihaseokseen hienonnettu basilika. Annostele noin ruokalusikallinen jauhelihaseosta taikinan päälle vuokiin.

Paina keskelle halkaistu kirsikkatomaatti ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista muffineja 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 16–20 minuuttia. Jauhelihamuffinit sopivat myös pakastettaviksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt