Jauhelihamuffinit

50 min
4.3
0

Jauhelihamuffinit

Teksti Kaarina Roininen
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

Taikina

  • 2 kplmunaa
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 rklsiirappia
  • 1 dlruisleseitä
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa

Päälle

  • 300 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 kplporkkanaa (raastettuna)
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1/2 dlketsuppia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 tlpizzamaustetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Pinnalle

  • 9 kplkirsikkatomaattia
  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista ensin jauhelihaseos. Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää joukkoon sipulisilppu sekä porkkanaraaste ja sekoittele kasviksia muutama minuutti jauhelihan kanssa miedolla lämmöllä.
Lisää tuorejuusto ja sekoittele tasaiseksi. Mausta seos ketsupilla, mustapippurilla, pizzamausteella ja suolalla.
Anna jäähtyä.
Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon sulatettu rasva, maito ja siirappi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kun käytät silikonista valmistettua muffinimuottivuokaa, syvennyksiä ei tarvitse voidella lainkaan. Jos käytät muffinipeltiä, voitele se tai levitä paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin.
Annostele taikinaa noin ruokalusikallinen muffinivuoan pohjalle.
Sekoita jauhelihaseokseen hienonnettu basilika. Annostele noin ruokalusikallinen jauhelihaseosta taikinan päälle vuokiin.
Paina keskelle halkaistu kirsikkatomaatti ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista muffineja uunin keskiritilätasolla 16–20 minuuttia.
Muffinit sopivat pakastettaviksi.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä