Jauhelihamuffinit – ohje:
Valmista ensin jauhelihaseos. Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää joukkoon sipulisilppu sekä porkkanaraaste ja sekoittele kasviksia muutama minuutti jauhelihan kanssa miedolla lämmöllä.
Lisää tuorejuusto ja sekoittele tasaiseksi. Mausta seos ketsupilla, mustapippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Anna jäähtyä.
Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon sulatettu rasva, maito ja siirappi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kun käytät silikonista valmistettua muffinimuottivuokaa, syvennyksiä ei tarvitse voidella lainkaan. Jos käytät muffinipeltiä, voitele se tai levitä paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin. Annostele taikinaa noin ruokalusikallinen muffinivuoan pohjalle.
Sekoita jauhelihaseokseen hienonnettu basilika. Annostele noin ruokalusikallinen jauhelihaseosta taikinan päälle vuokiin.
Paina keskelle halkaistu kirsikkatomaatti ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista muffineja 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 16–20 minuuttia. Jauhelihamuffinit sopivat myös pakastettaviksi.