Kotivinkki

Jauhelihalla täytetyt tomaatit

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Täytetyt tomaatit ovat täynnä makua. Tarjoile jauhelihatäytteiset tomaatit kuskusin, riisin tai perunasoseen kera.
3.6
0
Julkaistu: 26.2.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4isoa tomaattia
  • 1pieni sipuli
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 250-300 gnaudan jauhelihaa
  • (1 pieni paprika)
  • 2 tlkuivattua oreganoa
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • ½ dlvaaleita leivänmuruja, tai 2 rkl korppujauhoja
  • noin 50 gparmesaani- tai muuta juustoraastetta
Tulosta

Täytetyt tomaatit 

1. Leikkaa tomaateista ”hattu” pois. Koverra sisus pienellä lusikalla talteen. Käännä tomaattikupit nurin päin talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen neste valuu pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli. (Halkaise, poista siemenet ja hienonna paprika).

3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista siinä liha. Lisää sipulit (ja paprikat) pannulle ja paista hetki.

4. Lisää tomaatin sisukset ja mausteet jauhelihaseokseen. Kypsennä 3–5 minuuttia. Tarkista maku. Lisää lopuksi leivänmurut tai korppujauhot.

5. Täytä tomaatit seoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nosta tomaatin hatut päälle. Siirrä tomaatit uunivuokaan ja paista 200- asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Jos valmistat tomaatit etukäteen ja kypsennät jääkaappikylmänä, lisää paistoaikaa 5–10 minuuttia.

6. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tee tomaattien lisäkkeeksi kuskusia, riisiä tai perunasosetta.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »