Maku

Jauheliha-varhaiskaalikeitto

40 min
3.5
0

Jauheliha-varhaiskaalikeitto

GL
LA
MA
MU
0
3.5
Jauhelihasta ja varhaiskaalista syntyy riittoisa arkisoppa, joka vain paranee lämmitettäessä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1000 gvarhaiskaalia
  • 3 kplporkkanaa
  • 10 dlvettä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 1/3 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlmeiramia
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin. Ruskista se öljyssä kattilassa.

Halkaise, huuhtele ja suikaloi varhaiskaali. Kuullota kaalisuikaleita hetki jauhelihan kanssa, kunnes kaali hieman pehmenee.

Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää ne kattilaan. Lisää vesi, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä kannen alla 20 minuuttia.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä