Jauheliha-varhaiskaalikeitto
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minJauhelihasta ja varhaiskaalista syntyy riittoisa arkisoppa, joka vain paranee lämmitettäessä.
GL
LA
MA
MU
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.5.2014

Jauheliha-varhaiskaalikeitto
Ainekset (4 annosta)
- 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 2 rklrypsiöljyä
- 1000 gvarhaiskaalia
- 3 kplporkkanaa
- 10 dlvettä
- 500 gtomaattimurskaa
- 1 1/3 tlsuolaa
- 1 tlsokeria
- 2 rklsoijakastiketta
- 1 tloreganoa
- 1 tlmeiramia
- 1/2 tlmustapippuria
Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin. Ruskista se öljyssä kattilassa.
Halkaise, huuhtele ja suikaloi varhaiskaali. Kuullota kaalisuikaleita hetki jauhelihan kanssa, kunnes kaali hieman pehmenee.
Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää ne kattilaan. Lisää vesi, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä kannen alla 20 minuuttia.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.
MITÄ PIDIT?
3.71