


Jauheliha-varhaiskaalikeitto
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Jauhelihasta ja varhaiskaalista syntyy riittoisa arkisoppa, joka vain paranee lämmitettäessä.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 rkl
rypsiöljyä
1000 g
varhaiskaalia
3 kpl
porkkanaa
10 dl
vettä
500 g
tomaattimurskaa
1 1/3 tl
suolaa
1 tl
sokeria
2 rkl
soijakastiketta
1 tl
oreganoa
1 tl
meiramia
1/2 tl
mustapippuria
Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin. Ruskista se öljyssä kattilassa.
Halkaise, huuhtele ja suikaloi varhaiskaali. Kuullota kaalisuikaleita hetki jauhelihan kanssa, kunnes kaali hieman pehmenee.
Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää ne kattilaan. Lisää vesi, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä kannen alla 20 minuuttia.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat