Jättimäinen jäätelökeksikakku

3 h 15 min
0
0

Jättimäinen jäätelökeksikakku

Tästä jättikeksikakusta riittää kavereillekin. Jättikokoisten suklaakeksien väliin lusikoidaan mustaherukkahillolla maustettua jäätelöä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 annosta)

Keksitaikina

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 3 dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 200 gtummaa suklaata (rouhittuna)

Täyte

  • 1 lvaniljajäätelöä
  • 1 1/2 dlmustaherukkahilloa

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Ota esiin kaksi pientä irtopohjavuokaa (Ø 20 cm) ja pingota leivinpaperit pohjan ja reunojen väliin.

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti. Älä enää vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Levitä taikina tasaisesti kahteen irtopohjavuokaan.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes keksi on kypsynyt. Anna keksin jäähtyä ja irrota se sitten leivinpaperin avulla vuoastaan.

Pese toinen vuoka ja pingota leivinpaperi pohjan ja reunojen väliin. Nosta toinen kekseistä uudelleen vuoan pohjalle.

Ota jäätelö huoneenlämpöön ja notkista se. Lisää mustaherukkahillo huolimattomasti siten, että jäätelöön jää raitoja. Levitä jäätelö keksipohjalle lusikalla tai lastalla. Nosta toinen keksilevy päälle kanneksi.

Peitä foliolla ja nosta pakastimeen pariksi tunniksi tai yön yli.

Ota jättikeksi jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoamista. Leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä