


Täydellinen arkiruoka
Järvikalarieskat ovat suomalainen versio kalatacosta – valmista vartissa!
15 min
Suomalaisesta järvikalasta syntyy nopea taco-rieska. Kietaise rieskan sisään järvikalatahnaa ja lusikoi kaveriksi raikasta kaalisalaattia – tämä resepti yllättää herkullisuudellaan ja on vartissa valmis!
Reseptin ainekset
4 annosta
n. 400 g
suomalaista järvikalasäilykettä (esim. Pielisen kalajalosteen Luonnonkala rypsiöljyssä)
2 dl
turkkilaista jogurttia
1
limen mehu
1–2 tl
srirachaa
2
valkosipulinkynttä
Kaalisalaatti
300 g
valkokaalia
1
punasipuli
½ dl
rypsiöljyä
2 rkl
limenmehua
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
Lisäksi
2
avokadoa
2
vihreää jalopenoa
4
isoa rieskaa (esim. Fazer Street Food Wrap)
1 rku
korianteria
Järvikalarieskat – ohje:
- Valuta kalasäilykkeestä öljy ja hienonna rakenne haarukalla painellen. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kalan joukkoon valkosipuli, jogurtti, yhden limen mehu ja sriracha maun mukaan.
- Leikkaa kaali ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Mittaa joukkoon öljy, limenmehu, sokeri ja suola. Sekoita hyvin.
- Leikkaa avokadot ja jalopenot viipaleiksi. Lämmitä rieskoja halutessasi hetken uunissa. Lusikoi kalatahnaa ja kaalisalaattia rieskalle. Lisää avokadoa, jalopenoa ja tuoretta korianteria pinnalle.
Vinkki!
Eri valmistajien kalasäilykkeiden suolaisuudessa on eroja. Maistele ja tuunaa, kunnes maku on sopiva. Täytteeseen sopivat myös savukalat, esimerkiksi lohi, silakka tai ahven.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat