Japanilainen rahkakakku on pehmeä kuin pumpuli – nappaa ihastuttava resepti kevään juhlahetkiin!
2 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 15 min
Kiehtovan kuohkea japanilainen rahkakakku saa hennon makunsa maustetusta rahkasta ja passiohedelmästä. Kakku paistetaan hellästi vesihauteessa, jäähdytetään kylmäksi ja herkutellaan mangopalojen kera.

Reseptin ainekset 8 annosta
50 gvoita
1 prk (200 g)mango-passiorahkaa (Valio)
1 dlmaitoa
6munaa
1passiohedelmä
1 dlkakkuvehnäjauhoja
½ dl maissitärkkelysjauhoja
1½ dl erikoishienoa sokeria
Pinnalle
1mango
1passiohedelmä
tomusokeria
Japanilainen rahkakakku − ohje:
- Voitele kakkuvuoan (ø 20 cm) pohjaa ja reunoja voilla sen verran että leivinpaperi kiinnittyy hyvin vuokaan. Vuoraa vuoan pohja pyöreällä leivinpaperipalalla ja reunat pitkällä suikaleella.
- Sulata voi kulhossa. Lisää rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan ja valkuaiset puhtaaseen vatkauskulhoon.
- Halkaise passiohedelmä ja lusikoi sisus taikinaan. Yhdistä jauhot ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri parissa erässä ja vatkaa vielä pari minuuttia. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan nuolijalla käännellen.
- Kaada taikina vuokaan. Aseta kakkuvuoka toisen isomman kakku- tai uunivuoan (ø 26 cm) sisään. Kaada vuokien väliin varovasti kuumaa vettä, niin että vettä on noin 2 cm:n korkeudella.
- Paista 160 asteessa uunin alatasolla 1 tunti. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa 15 minuuttia luukku raollaan.
- 8. Nosta kakku vesihauteesta ja anna jäähtyä 15 minuuttia. Irrota kakun reunat varovasti veitsellä. Kumoa kakku varovasti leivinpaperilla vuoratulle lautaselle. Poista pohjapaperi ja käännä kakku takaisin paistopinta ylöspäin tarjoilulautaselle. Jäähdytä kylmäksi.
- Kuori mango, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha paloiksi. Halkaise passiohedelmä. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Koristele kakku mangolla ja lusikoi päälle passiohedelmän sisus.