4,2(40)
Japanilainen rahkakakku on pehmeä kuin pumpuli – nappaa ihastuttava resepti kevään juhlahetkiin!
2 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 15 min
Kiehtovan kuohkea japanilainen rahkakakku saa hennon makunsa maustetusta rahkasta ja passiohedelmästä. Kakku paistetaan hellästi vesihauteessa, jäähdytetään kylmäksi ja herkutellaan mangopalojen kera.
Julkaistu 30.3.2023
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
50 gvoita
1 prk (200 g)mango-passiorahkaa (Valio)
1 dlmaitoa
6munaa
1passiohedelmä
1 dlkakkuvehnäjauhoja
½ dl maissitärkkelysjauhoja
1½ dl erikoishienoa sokeria
Pinnalle
1mango
1passiohedelmä
tomusokeria

Japanilainen rahkakakku − ohje:

  1. Voitele kakkuvuoan (ø 20 cm) pohjaa ja reunoja voilla sen verran että leivinpaperi kiinnittyy hyvin vuokaan. Vuoraa vuoan pohja pyöreällä leivinpaperipalalla ja reunat pitkällä suikaleella.
  2. Sulata voi kulhossa. Lisää rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan ja valkuaiset puhtaaseen vatkauskulhoon.
  4. Halkaise passiohedelmä ja lusikoi sisus taikinaan. Yhdistä jauhot ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri parissa erässä ja vatkaa vielä pari minuuttia. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan nuolijalla käännellen.
  6. Kaada taikina vuokaan. Aseta kakkuvuoka toisen isomman kakku- tai uunivuoan (ø 26 cm) sisään. Kaada vuokien väliin varovasti kuumaa vettä, niin että vettä on noin 2 cm:n korkeudella.
  7. Paista 160 asteessa uunin alatasolla 1 tunti. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa 15 minuuttia luukku raollaan.
  8. 8. Nosta kakku vesihauteesta ja anna jäähtyä 15 minuuttia. Irrota kakun reunat varovasti veitsellä. Kumoa kakku varovasti leivinpaperilla vuoratulle lautaselle. Poista pohjapaperi ja käännä kakku takaisin paistopinta ylöspäin tarjoilulautaselle. Jäähdytä kylmäksi.
  9. Kuori mango, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha paloiksi. Halkaise passiohedelmä. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Koristele kakku mangolla ja lusikoi päälle passiohedelmän sisus.
Kommentoi »