Maku

Japanilainen lohikeitto

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Japanilaishenkisen lohikeiton juju on tasapainoisen makuinen liemi sekä nopsasti kypsennetyt kasvikset ja kala. Tämä soppa ei tykkää seisottamisesta: tarjoa se heti!
GL
MA
MU
3.7
0
Julkaistu: 29.2.2016


Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlkalalientä (mietoa)
  • 2 tlinkivääriä (tuoretta, raastettuna)
  • 1-2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/3 kplkurkkua (10 cm pala)
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplretikkaa (palanen)
  • 2 dlpinaattia (2 kourallista baby-pinaattia)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (punaista)
  • 1 dlituja
  • 300 glohifileetä (ASC- tai luomumerkitty)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta
Kuumenna kalalilemi kiehuvaksi. Lisää liemeen raastettu inkivääri ja murskattu valkosipuli. Mausta soijalla, sitruunamehulla ja ripauksella sokeria. Anna liemen kiehua hiljalleen hetki. Tarkista, että liemen suolaisuus, kirpeys ja maku ovat tasapainossa.
Puolita kurkku pitkittäin. Kaavi siemenet pois lusikalla ja viipaloi kurkku. Kuori ja suikaloi porkkana ja retikka. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele idut siivilässä. 
Leikkaa lohi noin puolen sentin viipaleiksi. Paahda lohiviipaleet hyvin kuumalla paistinpannulla nopeasti kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pane porkkanat, retikka, kurkku, chiliviipaleet ja pinaatti kiehuvaan liemeen, kuumenna. Annostele keitto kulhoihin, lisää pinnalle idut ja lohiviipaleet.
Kommentoi »