


Japanilainen lohikeitto
20 min
Japanilaishenkisen lohikeiton juju on tasapainoisen makuinen liemi sekä nopsasti kypsennetyt kasvikset ja kala. Tämä soppa ei tykkää seisottamisesta: tarjoa se heti!
Reseptin ainekset
4 annosta
10 dl
kalalientä (mietoa)
2 tl
inkivääriä (tuoretta, raastettuna)
1–2
valkosipulinkynttä
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
sokeria
1/3
kurkku (10 cm pala)
1
porkkana
1
retikka (palanen)
2 dl
pinaattia (2 kourallista babypinaattia)
1/2
tuoretta chiliä (punaista)
1 dl
ituja
300 g
lohifileetä (ASC- tai luomumerkitty)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Japanilainen lohikeitto – ohje:
- Kuumenna kalalilemi kiehuvaksi. Lisää liemeen raastettu inkivääri ja murskattu valkosipuli. Mausta soijalla, sitruunamehulla ja ripauksella sokeria. Anna liemen kiehua hiljalleen hetki. Tarkista, että liemen suolaisuus, kirpeys ja maku ovat tasapainossa.
- Puolita kurkku pitkittäin. Kaavi siemenet pois lusikalla ja viipaloi kurkku. Kuori ja suikaloi porkkana ja retikka. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele idut siivilässä.
- Leikkaa lohi noin puolen sentin viipaleiksi. Paahda lohiviipaleet hyvin kuumalla paistinpannulla nopeasti kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pane porkkanat, retikka, kurkku, chiliviipaleet ja pinaatti kiehuvaan liemeen, kuumenna. Annostele keitto kulhoihin, lisää pinnalle idut ja lohiviipaleet.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat