Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Japanilainen lohikeitto

20 min

Japanilaishenkisen lohikeiton juju on tasapainoisen makuinen liemi sekä nopsasti kypsennetyt kasvikset ja kala. Tämä soppa ei tykkää seisottamisesta: tarjoa se heti!

29.2.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
10 dl
kalalientä (mietoa)
2 tl
inkivääriä (tuoretta, raastettuna)
1–2
valkosipulinkynttä
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
sokeria
1/3
kurkku (10 cm pala)
1
porkkana
1
retikka (palanen)
2 dl
pinaattia (2 kourallista babypinaattia)
1/2
tuoretta chiliä (punaista)
1 dl
ituja
300 g
lohifileetä (ASC- tai luomumerkitty)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Japanilainen lohikeitto – ohje:

  1. Kuumenna kalalilemi kiehuvaksi. Lisää liemeen raastettu inkivääri ja murskattu valkosipuli. Mausta soijalla, sitruunamehulla ja ripauksella sokeria. Anna liemen kiehua hiljalleen hetki. Tarkista, että liemen suolaisuus, kirpeys ja maku ovat tasapainossa.
  2. Puolita kurkku pitkittäin. Kaavi siemenet pois lusikalla ja viipaloi kurkku. Kuori ja suikaloi porkkana ja retikka. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele idut siivilässä. 
  3. Leikkaa lohi noin puolen sentin viipaleiksi. Paahda lohiviipaleet hyvin kuumalla paistinpannulla nopeasti kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Pane porkkanat, retikka, kurkku, chiliviipaleet ja pinaatti kiehuvaan liemeen, kuumenna. Annostele keitto kulhoihin, lisää pinnalle idut ja lohiviipaleet.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt