Kotivinkki

Janssonin gnocchit – kotoisaa pikaruokaa parhaimmillaan! Viimeistele klassikkokiusauksen uusi versio rapealla leipämurulla

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Janssonin gnocchit on janssoninkiusauksen ystävän uusi lempiruoka. Arkiruoka valmistuu nopeasti ja helposti yhdellä pannulla.
0
0
Julkaistu: 11.10.2021


Ainekset (3–4 annosta)

  • ½ dlraastettua leipämurua
  • 1sipuli
  • 1 prk (125g/79g)anjoviksia
  • 1 rklvoita
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlvettä (kermapurkin huuhteluun)
  • 1 pss (500g)perunagnoccheja
  • ½ rkutilliä
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Janssonin gnocchit valmistuvat näin:

  1. Raasta tai hienonna leipä veitsellä murusiksi. Hienonna sipuli ja anjovikset. Paahda leipämuruja pari minuuttia kuumalla, kuivalla korkeareunaisella paistinpannulla. Siirrä murut syrjään pannulta. Lisää voi pannuun ja paista sipulia pari minuuttia. Lisää anjovikset, kerma, vesi kermapurkin kautta sekä gnocchit. Anna kypsyä keskilämmöllä kannen alla 5–7 minuuttia.
  2. Hienonna tilli. Mausta valmis ruoka tillillä ja mustapippurilla. Ripottele paistetut leipämurut gnocchien pinnalle.

Vinkki!

Anjovisten suola riittää maustamaan gnocchit, mutta voit lorauttaa myös tilkan kalafileiden lientä antamaan lisämakua.

Kommentoi »