Janssonin gnocchit – kotoisaa pikaruokaa parhaimmillaan! Viimeistele klassikkokiusauksen uusi versio rapealla leipämurulla
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Janssonin gnocchit on janssoninkiusauksen ystävän uusi lempiruoka. Arkiruoka valmistuu nopeasti ja helposti yhdellä pannulla.
0
Kuvat
Julkaistu 11.10.2021

Janssonin gnocchit – kotoisaa pikaruokaa parhaimmillaan! Viimeistele klassikkokiusauksen uusi versio rapealla leipämurulla
Reseptin ainekset (3–4 annosta)
- ½ dlraastettua leipämurua
- 1sipuli
- 1 prk (125g/79g)anjoviksia
- 1 rklvoita
- 2 dlkuohukermaa
- 1 dlvettä (kermapurkin huuhteluun)
- 1 pss (500g)perunagnoccheja
- ½ rkutilliä
- ½ tlmustapippuria
Janssonin gnocchit valmistuvat näin:
- Raasta tai hienonna leipä veitsellä murusiksi. Hienonna sipuli ja anjovikset. Paahda leipämuruja pari minuuttia kuumalla, kuivalla korkeareunaisella paistinpannulla. Siirrä murut syrjään pannulta. Lisää voi pannuun ja paista sipulia pari minuuttia. Lisää anjovikset, kerma, vesi kermapurkin kautta sekä gnocchit. Anna kypsyä keskilämmöllä kannen alla 5–7 minuuttia.
- Hienonna tilli. Mausta valmis ruoka tillillä ja mustapippurilla. Ripottele paistetut leipämurut gnocchien pinnalle.
Vinkki!
Anjovisten suola riittää maustamaan gnocchit, mutta voit lorauttaa myös tilkan kalafileiden lientä antamaan lisämakua.

Arki-iltojen ihmevuoka! Ihanan simppeli punajuuri-gnocchivuoka valmistuu hetkessä uuniin
Maku

Pannulle ja pöytään – simppeli herkkusieni-gnocchipannu on arkiviikon parasta pikaruokaa
Kotivinkki

Gnocchit on yllättävän helppo tehdä itse – katso ohje ja innostu pyörittelemään perunaisia palleroita!
Maku

Makkara-gnocchipelti – valmiista perunagnoccheista syntyvä kesäinen uuniherkku tuo vaihtelua kiireisen kokin arkiruokalistalle
Maku

Janssoninkiusaus – klassikkoruokien kuningas maistuu niin arkiruokana kuin yöpalanakin
Maku

Janssoninpannari – tuhti tuplaherkku, jossa yhdistyvät janssoninkiusauksen ja pannukakun parhaat puolet
Kotivinkki

Janssoninpiirakka – testaa tuttu kiusaus uudessa muodossa
Maku

Janssonin pasta
Maku