Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jänisliemi

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
18.7.2005
Reseptin ainekset
4 annosta
2000 g
jänistä (luita ja jämälihoja)
1 rkl
oliiviöljyä
4 kpl
porkkanaa
2 kpl
sipulia
200 g
juuriselleriä
20 dl
vettä
1 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 dl
tomaattipyreetä
2 rkl
valkopippuria (kokonaisia)
2 rkl
katajanmarjoja
1 tl
neilikkaa
1 kpl
tähtianista
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
timjamia
7 1/2 dl
punaviiniä
1 dl
madeiraviiniä

Kuumenna uuni 200 asteiseksi ja öljyä uunipelti. Levitä luut sekä jämälihat pellille ja ruskista ne kauniin ruskeiksi. Kääntele paloja välillä ja varo, että ne eivät pala.

Leikkaa kuoritut porkkanat, sipuli ja juuriselleri paloiksi ja lisää ne luiden ja lihojen sekaan vartin kuluttua.

Kun lihat ovat ruskistuneet ota pelti pois uunista, kaada rasva pois ja siirrä kasvikset, luut ja lihat tilavaan kattilaan tai jos mahdollista, suureen valurautapataan.

Lisää pataan vesi sekä valkosipulinkynsi ja tomaattipyree. Kiehauta ja kuori pinnalle noussut vaahto tarkkaan pois. Lisää loput mausteet.

Keitä kunnes vettä on jäljellä enää noin 3 desiä. Lisää pataan punaviini sekä madeira ja keitä keskilämmöllä vähintään 2 tuntia.

Nosta pata liedeltä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Jos haluat vielä voimakkaamman makuista jänislientä, keitä sitä vielä kokoon kovalla tulella.

Jänisliemen voit käyttää sellaisenaan kastikkeiden pohjiin ja patoihin. Jänisliemestä saa kuitenkin upean alkuruoan jos sen viitsii kirkastaa.

Liemen kirkastaminen: Kaada liemi siivilän läpi puhtaaseen kattilaan. Erota kahdesta munasta keltuaiset erilleen. Riko munankuoret hienoksi ja sekoita ne valkuaisten joukkoon. Nosta liemikattila miedolle lämmölle ja kaada joukkoon munankuori-munanvalkuaisseos. Näyttää todella hurjalta, mutta hetken kuluttua valkuaiset ja kuoret nousevat yhtenä kakkuna pinnalle. Se on helppo poistaa reikäkauhalla ja yllätys yllätys – kattilassa on kauniin kirkasta lientä. Joskus tempun joutuu toistamaan, mutta lopputuloksena on upea kirkas liemi joka sopii vaikka riistaillallisen väliruoaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt