Safiirien säihkettä, rubiinien loistetta! Näyttävät jalokivikeksit keräävät katseet juhlapöydässäsi
1 h 15 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
30 minBloggaajamme Dr. Sugarin ohjeella valmistat jalokivikeksit, jotka eivät taatusti jää huomaamatta. Murskaa ja värjää karkit rubiineiksi, safiireiksi sekä smaragdeiksi ja reunusta keksit kultarakeilla.
0
Kuvat
Julkaistu: 23.7.2020

Safiirien säihkettä, rubiinien loistetta! Näyttävät jalokivikeksit keräävät katseet juhlapöydässäsi
Reseptin ainekset (20 kpl)
- 115 gpehmeää voita
- 1 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1–2 tlsitruunan mehua
- 1sitruunan kuori raastettuna
- n. 4 dlvehnäjauhoja
- 100 gvalkosuklaata
- värittömiä tikkareita tai kovia karkkeja
- geelimäisiä tai nestemäisiä elintarvikevärejä
- kultaisia koristerakeita tai syötävää lehtikultaa
Jalokivikeksit valmistetaan näin:
- Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan koko ajan sekoittaen.
- Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja pane jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi tai yön yli.
- Kaulitse taikina ja leikkaa siitä keksejä muotilla tai esimerkiksi juomalasilla. Paista 175 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet väriä. Jäähdytä.
- Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Murskaa tikkarit tai karkit. Dippaa keksit suklaassa ja ripottele karkkimurska päälle. Anna jähmettyä.
- Sivele murskatun ”korukiven” pinnalle geelimäistä tai nestemäistä väriainetta. Tee kultainen reunus koristerakeilla.
Vinkki!
Oikaise ja tee jalokivet värillisistä tikkareista ja karkeista.

Kukkakeksit – kukan verran kauniimpi tarjottava päiväkahville
Maku

Mustikkaiset sitruunapikkuleivät – unelmanpehmeällä kreemillä täytetyt herkkupalat kirjaimellisesti sulavat suuhun
Maku

Limettipikkuleivät
Maku

Peukalokeksit – rahkainen herkkukolo ja sitruunatahna kruunaavat helpot pääsiäiskeksit
Maku

Kinuskikissan prinsessamacaronit hurmaavat juhlapöydässä
Unelmien Talo&Koti

Sydänkeksit
Maku

Modernit Hanna-tädin pikkuleivät – kruunaa klassikkoherkku hillosilmällä ja tomusokerihunnulla
Kotivinkki

Mariannekeksit
Kotivinkki