Jaettava jälkiruokalauta on juhlien rennoin herkku – pistaasimarenkeja, ranskankermaa ja suklaakastiketta samassa paketissa
1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 30 minJälkiruokalauta on täydellisen makea päätös juhliin tai illanistujaisiin. Sopivan rennon näköinen jälkkäri päästää myös kokin vähällä: kunhan taidat marengin teon salat, on herkun valmistaminen lastenleikkiä.
KA
GL
0
Kuvat
Julkaistu 4.11.2019

Jaettava jälkiruokalauta on juhlien rennoin herkku – pistaasimarenkeja, ranskankermaa ja suklaakastiketta samassa paketissa
Reseptin ainekset (6–8 annosta)
Suklaa-pistaasimarengit
- 100 gtummaa suklaata
- ½ dlsuolattuja pistaasipähkinöitä
- 4huoneenlämpöistä kananmunanvalkuista
- 2½ dlsokeria
Lisäksi
- 2 dlpuolukoita
- ½ dlsuolattuja pistaasipähkinöitä
- 150 granskankermaa
- 1 tlvaniljasokeria
- valmista suklaakastiketta
Jälkiruokalauta valmistetaan näin:
- Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Leikkaa pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri lämpimässä vesihauteessa kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja seos tuntuu tasaiselta. Jatka vatkaamista ilman vesihaudetta, kunnes vaahto on jäähtynyt. Sekoita sulatettu suklaa ja rouhittu pistaasipähkinämuru joukkoon kevyesti nostellen.
- Nostele marenkivaahdosta 10 nokaretta leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 90 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
- Levitä suklaamarengit pellille tai laudalle. Murustele osa marengeista pienemmiksi paloiksi. Ripottele puolukoita ja pistaasipähkinöitä päälle. Nostele vaniljasokerilla maustettuja ranskankermanokareita joukkoon. Valuta suklaakastiketta marenkien pinnalle.

Banoffee-marenkirulla – kääri banaani, toffee ja marenki pehmeäksi tortuksi
Maku

Marenkimokkapalat – kuorruta mokkikset rapealla marenkihunnulla
Maku

Värjätyt marengit – suloiset suupalat valmistetaan vain neljästä raaka-aineesta
Maku

Puolukka-marenkipiirakka – kesytä kirpsakat marjat makealla marenkihunnulla
Maku

Vadelma-marenkipiirakka – itse suloisuus täynnä valloittavaa vadelmaa ja makeaa marenkia
Maku

Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä
Meillä kotona

Mantelimarengit
Kotivinkki

Kreemillä täytetyt minimarengit
Maku

Raidalliset suklaamarengit
Maku

Kookos-marenkihyrrät
Kotivinkki