


Jaettava jälkiruokalauta on juhlien rennoin herkku – pistaasimarenkeja, ranskankermaa ja suklaakastiketta samassa paketissa
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Jälkiruokalauta on täydellisen makea päätös juhliin tai illanistujaisiin. Sopivan rennon näköinen jälkkäri päästää myös kokin vähällä: kunhan taidat marengin teon salat, on herkun valmistaminen lastenleikkiä.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Suklaa-pistaasimarengit
100 g
tummaa suklaata
½ dl
suolattuja pistaasipähkinöitä
4
huoneenlämpöistä kananmunanvalkuista
2½ dl
sokeria
Lisäksi
2 dl
puolukoita
½ dl
suolattuja pistaasipähkinöitä
150 g
ranskankermaa
1 tl
vaniljasokeria
valmista suklaakastiketta
Jälkiruokalauta valmistetaan näin:
- Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Leikkaa pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri lämpimässä vesihauteessa kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja seos tuntuu tasaiselta. Jatka vatkaamista ilman vesihaudetta, kunnes vaahto on jäähtynyt. Sekoita sulatettu suklaa ja rouhittu pistaasipähkinämuru joukkoon kevyesti nostellen.
- Nostele marenkivaahdosta 10 nokaretta leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 90 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
- Levitä suklaamarengit pellille tai laudalle. Murustele osa marengeista pienemmiksi paloiksi. Ripottele puolukoita ja pistaasipähkinöitä päälle. Nostele vaniljasokerilla maustettuja ranskankermanokareita joukkoon. Valuta suklaakastiketta marenkien pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat