Kotivinkki

Jaettava jälkiruokalauta on juhlien rennoin herkku – pistaasimarenkeja, ranskankermaa ja suklaakastiketta samassa paketissa

1 h 45 min
KA
GL
0
0

Jälkiruokalauta on täydellisen makea päätös juhliin tai illanistujaisiin. Sopivan rennon näköinen jälkkäri päästää myös kokin vähällä: kunhan taidat marengin teon salat, on herkun valmistaminen lastenleikkiä.
Tulosta
Kuvat Sami Repo

Ainekset (6–8 annosta)

Suklaa-pistaasimarengit

  • 100 gtummaa suklaata
  • ½ dlsuolattuja pistaasipähkinöitä
  • 4huoneenlämpöistä kananmunanvalkuista
  • 2½ dlsokeria

Lisäksi

  • 2 dlpuolukoita
  • ½ dlsuolattuja pistaasipähkinöitä
  • 150 granskankermaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • valmista suklaakastiketta

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Jälkiruokalauta valmistetaan näin:

  1. Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Leikkaa pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri lämpimässä vesihauteessa kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja seos tuntuu tasaiselta. Jatka vatkaamista ilman vesihaudetta, kunnes vaahto on jäähtynyt. Sekoita sulatettu suklaa ja rouhittu pistaasipähkinämuru joukkoon kevyesti nostellen.
  3. Nostele marenkivaahdosta 10 nokaretta leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 90 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
  4. Levitä suklaamarengit pellille tai laudalle. Murustele osa marengeista pienemmiksi paloiksi. Ripottele puolukoita ja pistaasipähkinöitä päälle. Nostele vaniljasokerilla maustettuja ranskankermanokareita joukkoon. Valuta suklaakastiketta marenkien pinnalle.
MITÄ PIDIT?
0