Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jäähtyvässä vedessä kypsennetty hauki

40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
2.12.2007
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 g
haukea
500 g
ahvenia
5 kpl
kevätsipulia
4 kpl
salottisipulia
1 rkl
valkopippuria (kokonainen)
1 rkl
mustapippuria (kokonainen)
1/2 rkl
merisuolaa
2 dl
kuivaa valkoviiniä
  1. Puhdista ja perkaa hauki. Fileoi kala nahattomiksi fileiksi.
  2. Perkaa ahvenet ja poista kidukset. Pane hauen ruodot, ahvenet, sipulit, pippurit, suola ja valkoviini kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että kalat peittyvät hyvin.
  3. Keitä ahvenia ja hauen ruotoja vähintään 2 tuntia miedolla lämmöllä ja tarkista suola. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
  4. Pane haukifileet kalaliemeen kattilaan, kiehauta ja nosta kattila lämmöltä puualustan päälle. Haukifileet kypsyvät jäähtyvässä vedessä kypsiksi noin 10 minuutissa.
  5. Nosta kypsät haukifileet tarjoiluvadille.

Vinkki!

Tarjoa lisänä munakastiketta, keitettyjä perunoita ja ruisleipää. Ruokajuomaksi sopii olut tai kivennäisvesi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt