


Jäähtyvässä vedessä kypsennetty hauki
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 g
haukea
500 g
ahvenia
5 kpl
kevätsipulia
4 kpl
salottisipulia
1 rkl
valkopippuria (kokonainen)
1 rkl
mustapippuria (kokonainen)
1/2 rkl
merisuolaa
2 dl
kuivaa valkoviiniä
- Puhdista ja perkaa hauki. Fileoi kala nahattomiksi fileiksi.
- Perkaa ahvenet ja poista kidukset. Pane hauen ruodot, ahvenet, sipulit, pippurit, suola ja valkoviini kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että kalat peittyvät hyvin.
- Keitä ahvenia ja hauen ruotoja vähintään 2 tuntia miedolla lämmöllä ja tarkista suola. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
- Pane haukifileet kalaliemeen kattilaan, kiehauta ja nosta kattila lämmöltä puualustan päälle. Haukifileet kypsyvät jäähtyvässä vedessä kypsiksi noin 10 minuutissa.
- Nosta kypsät haukifileet tarjoiluvadille.
Vinkki!
Tarjoa lisänä munakastiketta, keitettyjä perunoita ja ruisleipää. Ruokajuomaksi sopii olut tai kivennäisvesi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat