Maku

Jäähtyvässä vedessä kypsennetty hauki

40 min
0
0

Jäähtyvässä vedessä kypsennetty hauki

GL
LA
MU
0
0
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 ghaukea
  • 500 gahvenia
  • 5 kplkevätsipulia
  • 4 kplsalottisipulia
  • 1 rklvalkopippuria (kokonainen)
  • 1 rklmustapippuria (kokonainen)
  • 1/2 rklmerisuolaa
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Pyydystä ensiksi sopivan kokoinen hauki, puhdista ja perkaa se. Fileoi kala nahattomiksi fileiksi.

Perkaa ahvenet ja poista kidukset. Pane hauen ruodot, ahvenet, sipulit, pippurit, suola ja valkoviini kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että kalat peittyvät hyvin.

Keitä ahvenia ja hauen ruotoja vähintään 2 tuntia miedolla lämmöllä ja tarkista suola. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.

Pane haukifileet kalaliemeen kattilaan, kiehauta ja nosta kattila lämmöltä puualustan päälle. Haukifileet kypsyvät jäähtyvässä vedessä kypsiksi noin 10 minuutissa.

Nosta kypsät haukifileet tarjoiluvadille.

•Tarjoa lisänä munakastiketta, keitettyjä perunoita ja ruisleipää. Ruokajuomaksi sopii olut tai kivennäisvesi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä