Kotivinkki

Jäädytetty marenkikakku

14 h
2.7
0

Jäädytetty marenkikakku

Tämä jäädytetty marenkikakku on ihana! Voit tehdä kakun jo juhlia edeltävänä päivänä. Jugurttitäyte sitoo itse tehdyt marenkilevyt yhteen. Näyttävässä kakussa maistuu marengin lisäksi mansikka ja minttu.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-12 annosta)

Marenkipohjat

  • 3valkuaista
  • 1 dlsokeria
  • ¼ tlväkiviinaetikkaa

Jogurttitäyte

  • (mantelilastuja tai –rouhetta)
  • 200 gbulgarianjugurttia
  • 3keltuaista
  • ½ dlsokeria
  • 1 dlmaitoa
  • ½ dlvettä
  • 1 ½ rklmaissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
  • 10 gvoita
  • 1 lmansikoita
  • 5mintunlehteä
  • 2rosmariininlehteä
  • 2 dlkuohukermaa

Tee näin

14 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN13 h

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaisia hetki, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen, samalla vatkaten. Lisää lopuksi etikka. Vaahto on valmista, kun se on paksua ja kiiltävää ja vaahtohuiput ovat teräviä, kun nostat vatkaimen ylös. 
2. Piirrä leivinpapaperille lautasen avulla kolme ympyrää, joiden halkaisijat ovat 20 cm, 18 cm ja 16 cm. Jaa valkuaisvaahto ympyröihin ja levitä lusikalla levyiksi. Ripottele halutessasi levyjen reunoille mantelilastuja tai -rouhetta. Kypsennä levyjä uunin keskitasolla 125 asteessa noin 1 ½ tuntia. Irrota marenkilevyt leivinpaperista vasta jäähtyneinä.
3. Kumoa täytteen jugurtti suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle ja jätä valumaan muun täytteen valmistuksen ajaksi.
4. Mittaa kattilaan keltuaiset, sokeri, maito, vesi ja maissitärkkelys. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli
paksuuntuu ja ensimmäinen kiehumiskupla pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Anna kiisselin
jäähtyä. Sekoita muutaman kerran kuortumisen ehkäisemiseksi.
5. Siirrä jäähtynyt kiisseli reilun kokoiseen kulhoon. Leikkaa tai survo mansikoita hiukan pienemmiksi. Sekoita kiisseliin jugurtti, mansikat ja hyvin pieneksi hienonnetut yrtinlehdet.
6. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää jugurttiseokseen.
7. Kokoa marenkikakku. Nosta alin marenkilevy tarjoilulautaselle tai irtopohjaiseen vuokaan. Levitä päälle puolet jugurttitäytteestä. Nosta päälle toinen levy ja levitä loppu täyte. Nosta päälle pienin marenkilevy.

8. Nosta marenkikakku tarjoilulautasen tai kakkuvuoan kanssa pakastimeen ja anna jäätyä yön yli. Ota jäädytetty marenkikakku huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä