Kotivinkki

Itse tehty mysli valmistuu helposti uunissa – soseuta ainekset, paahda ja nauti!

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Itse tehty mysli kruunaa aamiasen tai välipalan. Jos kaipaat mysliin vaihtelua, korvaa cashewpähkinät pekaanipähkinöillä, manteleilla tai saksanpähkinöillä.
KA
5
0
Julkaistu: 24.10.2018


Ainekset (noin 1 litra)

Itse tehty mysli

  • 6taatelia (tuore tai kuivattu pehmeä)
  • 2 rklmaapähkinävoita
  • 2 rklkookos- tai rypsiöljyä
  • 4 dlkaurahiutaleita
  • 2 dlhiutaloituja kauraleseitä (Fazer Alku)
  • 2 dlcashewpähkinöitä rouhittuna
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 2 rklchiasiemeniä
Tulosta

Itse tehty mysli valmistuu näin:

  1. Poista taateleista kivet. Soseuta taatelit, maapähkinävoi ja öljy esimerkiksi sauvasekoittimella.
  2. Kaada sose kulhoon ja sekoita muut aineet joukkoon.
  3. Levitä mysli leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paahda 150-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes mysli on saanut hiukan väriä. Jäähdytä. Säilytä itse tehty mysli tiiviissä purkissa.
Kommentoi »