Kotivinkki

Itse tehty mysli valmistuu helposti uunissa – soseuta ainekset, paahda ja nauti!

25 min
KA
5
0

Itse tehty mysli kruunaa aamiasen tai välipalan. Jos kaipaat mysliin vaihtelua, korvaa cashewpähkinät pekaanipähkinöillä, manteleilla tai saksanpähkinöillä.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (noin 1 litra)

Itse tehty mysli

  • 6taatelia (tuore tai kuivattu pehmeä)
  • 2 rklmaapähkinävoita
  • 2 rklkookos- tai rypsiöljyä
  • 4 dlkaurahiutaleita
  • 2 dlhiutaloituja kauraleseitä (Fazer Alku)
  • 2 dlcashewpähkinöitä rouhittuna
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 2 rklchiasiemeniä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Itse tehty mysli valmistuu näin:

  1. Poista taateleista kivet. Soseuta taatelit, maapähkinävoi ja öljy esimerkiksi sauvasekoittimella.
  2. Kaada sose kulhoon ja sekoita muut aineet joukkoon.
  3. Levitä mysli leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paahda 150-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes mysli on saanut hiukan väriä. Jäähdytä. Säilytä itse tehty mysli tiiviissä purkissa.
MITÄ PIDIT?
5