Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Itsenäisyyspäivän suosikkikakku! Paistettu mustikka-valkosuklaajuustokakku on tyrmäävän juhlava

8 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 7 h 30 min

Mustikka ja valkosuklaa ihastuttavat kauniissa itsenäisyyspäivän juustokakussa. Piparkakkupohja vihjaa pian saapuvasta joulusta.

28.11.2023
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
150 g
piparkakkuja
75 g
voita
Täyte
100 g
valkosuklaata
3 rs (á 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
1 ½ tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
3
munaa
1 prk (200 g)
ranskankermaa
1 ½ tl
sitruunanmehua
2 rkl
vehnäjauhoja
1 dl
mustikoita
Mustikkahilloke
2 dl
mustikoita (pakaste)
3 rkl
hillosokeria
1 rkl
vettä
1 rkl
limen mehua
1
kanelitanko
Koristelu
2 dl
pensasmustikoita
2 dl
vispikermaa
50 g
valkosuklaata

Itsenäisyyspäivän kakku – ohje:

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø noin 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Hienonna piparit tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita keksimuru ja voi.  Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Säädä uuni 175 asteeseen. Pane uunin pohjalle pieni vesiastia. (Vesi vapauttaa uuniin höyryä, ja kakku kypsyy tasaisesti meheväksi.)
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokerit, kardemumma ja valkosuklaa samalla vatkaten. Lisää munat yksitellen kokoa ajan vatkaten. Lisää ranskankerma, sitruunanmehu ja vehnäjauhot edelleen vatkaten.
  4. Ripottele mustikat piparipohjan päälle. Kaada täyte päälle.
  5. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Laske lämpö 100 asteeseen ja paista kakkua vielä 45 minuuttia.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Pane jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi.
  7. Mittaa hillokkeen aineet pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko ja jäähdytä hilloke.
  8. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä päälle hilloke. Ripottele pensasmustikat hillon päälle.
  9. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi kolmasosa vaahdosta tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kermaa kakun päälle. Viimeistele raastamalla pinnalle valkosuklaata. Tarjoa loppu kerma pöydässä kakun kanssa.

Vinkki!

Saat kakusta gluteenittoman, kun vaihdat piparit gluteenittomiin ja vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt