Unelmien Talo&Koti

Itsenäisyyspäivän kakku – Kinuskikissan raidallisen luomuksen sisältä paljastuu mustikalta ja vaniljalta maistuvat täytteet

{
Aktiivinen
Passiivinen
Itsenäisyyspäivän kakku on tietysti sinivalkoinen! Kinuskikissan kakkuun pursotetaan eriväriset täytteet, jotka paljastuvat leikatessa hauskan pilkukkaiksi.
3.9
0
Julkaistu: 13.11.2020


Ainekset

Itsenäisyyspäivän kakun ruispohja

  • 4kananmunaa
  • sokeria
  • ruissihtijauhoja
  • vehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta

Kostuke

  • 2 dlmaitoa

Mustikkatäyte

  • 120 gmustikoita
  • 1 ½ dl vispikermaa
  • 1 ½ tlsokeria
  • 75 gvaniljarahkaa
  • 1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta

Vanilja-kardemummatäyte

  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 100 gvaniljarahkaa
  • 200 gvaniljavanukasta
  • 1 tlkardemummaa
  • ½ dlvaniljakreemijauhetta

Kuorrutus

  • 500 gvalkoista massaa
  • 150 gsinistä massaa
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Itsenäisyyspäivän kakku leivotaan näin

  1. Tee pohja ”kaikkea yhtä paljon” -idealla. Mittana on munien tilavuus lasissa. Jauhoista puolet on ruista ja puolet vehnää. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vaahdota munat ja sokeri, lisää jauhoseos erissä. Paista 175 asteessa alatasolla noin 40 minuuttia. Muotoile pohjaa pyöreäksi. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
  2. Soseuta mustikat. Vaahdota mustikkatäytteen kerma ja sokeri. Lisää rahka, mustikkasose ja kreemijauhetta sen verran, että täyte on jämäkkää. Vaahdota vaniljatäytteen kerma. Lisää rahka, vanukas, kardemumma ja kreemijauhe. Laita täytteet erillisiin pursotuspusseihin.
  3. Laita isoin pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Leikkaa pursotuspussien päät auki. Pursota pohjalevyn keskelle nokare mustikkatäytettä. Pursota ympärille rengas vaniljatäytettä. Jatka vuorotellen eri täytteillä, kunnes pohja on peittynyt.
  4. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita päällimmäiseksi pienin pohjalevy ja kostuta. Tasoita kakun pinta levittämällä päälle lastan avulla loput vaniljatäytteestä. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täytteet jähmettyvät.
  5. Kauli valkoinen massa tomusokeroidulla alustalla levyksi (paksuus 3–4 mm). Pyyhi ylimääräinen tomusokeri pinnalta. Kauli sininen massa mahdollisimman ohueksi levyksi. Leikkaa sininen levy suikaleiksi. Aseta suikaleet valkoisen levyn päälle raidoiksi.
  6. Siniset raidat leviävät kaulittaessa, joten jätä väliin hieman leveämmät raot, jos haluat tasalevyisen raidoituksen. Kauli päältä raitojen suuntaisesti, jotta ne painuvat kiinni. Nosta levy kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen kuorrute pois alareunasta.

Vinkit!

  • Itsenäisyyspäivän kakun voi täyttää myös perinteiseen tapaan levittämällä alempaan väliin vaniljatäytettä ja ylempään mustikkatäytettä. Vaniljatäytettä jää yli kakun pinnalle.
  • Voit värjätä sinisen massan itse sekoittamalla valkoisen massan joukkoon pastaväriä.

MITÄ PIDIT?
3.9
Kommentoi »