


Itsenäisyyspäivän juustokakku – mehevä ja mausteinen herkku appelsiinisella täytteellä
Itsenäisyyspäivän juustokakku on itseoikeutetusti kahvipöydän vetonaula! Pohjaa mehevöittävät porkkanaraaste ja jouluiset mausteet, kermaisessa täytteessä maistuu raikas appelsiini.
Reseptin ainekset
10–12 palaa
Itsenäisyyspäivän juustokakun pohja
4 dl
ruokokidesokeria
4
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
ruokasoodaa
3 tl
kanelia
3 tl
kardemummaa
1,5 tl
inkivääriä
1,5 tl
pomeranssia
1,5 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
5 dl
porkkanaraastetta
150 g
voita
Täyte
3 dl
kermaa
300 g
appelsiinituorejuustoa
ripaus vaniljasokeria
Koristeluun
n. 100 g
piparitaikinaa
Suomi-piparimuotti
tomusokeria
Itsenäisyyspäivän juustokakku valmistuu näin
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot ja muut kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti käännellen kananmuna-sokeriseokseen vuorotellen sulatettua ja jäähtynyttä voita, hienoksi raastettua porkkanaa sekä kuivat aineet.
- Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 18–20 cm kokoinen irtopohjavuoka. Leivinpaperin reunat saavat jäädä hieman vuoan reunoja korkeammaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti.
- Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita se tuorejuustoon. Lisää ripaus vaniljasokeria.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja lisää täytettä kerrosten väleihin sekä kakun pinnalle.
- Kauli piparitaikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta kakun kokoinen kiekko käyttämällä apuna irtopohjavuokaa. Irrota levystä Suomi-kuvio piparkakkumuotilla.
- Paista piparilevyä uunissa muutaman minuutin ajan niin, että taikina jää vielä hieman pehmeäksi.
- Nosta jäähtynyt piparilevy kakun päälle ja lisää tomusokeria lumiseksi huurteeksi.
Vinkki!
Voit paistaa itsenäisyyspäivän juustokakun myös suuremmassa vuoassa ja tehdä siitä halutessasi yksi- tai kaksikerroksisen. Muista tällöin huomioida paistoajan lyheneminen! Testaa kakun kypsyys hammastikulla: kun tikkuun ei jää taikinaa, voit ottaa kakun uunista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat