Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Itsenäisyyspäivän juustokakku – mehevä ja mausteinen herkku appelsiinisella täytteellä

Itsenäisyyspäivän juustokakku on itseoikeutetusti kahvipöydän vetonaula! Pohjaa mehevöittävät porkkanaraaste ja jouluiset mausteet, kermaisessa täytteessä maistuu raikas appelsiini.

26.11.2018
Reseptin ainekset
10–12 palaa
Itsenäisyyspäivän juustokakun pohja
4 dl
ruokokidesokeria
4
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
ruokasoodaa
3 tl
kanelia
3 tl
kardemummaa
1,5 tl
inkivääriä
1,5 tl
pomeranssia
1,5 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
5 dl
porkkanaraastetta
150 g
voita
Täyte
3 dl
kermaa
300 g
appelsiinituorejuustoa
ripaus vaniljasokeria
Koristeluun
n. 100 g
piparitaikinaa
Suomi-piparimuotti
tomusokeria

Itsenäisyyspäivän juustokakku valmistuu näin

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja muut kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti käännellen kananmuna-sokeriseokseen vuorotellen sulatettua ja jäähtynyttä voita, hienoksi raastettua porkkanaa sekä kuivat aineet.
  3. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 18–20 cm kokoinen irtopohjavuoka. Leivinpaperin reunat saavat jäädä hieman vuoan reunoja korkeammaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti.
  4. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita se tuorejuustoon. Lisää ripaus vaniljasokeria.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja lisää täytettä kerrosten väleihin sekä kakun pinnalle.
  6. Kauli piparitaikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta kakun kokoinen kiekko käyttämällä apuna irtopohjavuokaa. Irrota levystä Suomi-kuvio piparkakkumuotilla.
  7. Paista piparilevyä uunissa muutaman minuutin ajan niin, että taikina jää vielä hieman pehmeäksi.
  8. Nosta jäähtynyt piparilevy kakun päälle ja lisää tomusokeria lumiseksi huurteeksi.

Vinkki!

Voit paistaa itsenäisyyspäivän juustokakun myös suuremmassa vuoassa ja tehdä siitä halutessasi yksi- tai kaksikerroksisen. Muista tällöin huomioida paistoajan lyheneminen! Testaa kakun kypsyys hammastikulla: kun tikkuun ei jää taikinaa, voit ottaa kakun uunista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt