


Itse tehty wienernougat – vain 3 ainesta ja pian valmista!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Wienernougat-karamellit voi valmistaa helposti myös itse. Huomioi, että toisin kuin kaupan versio, tämä resepti sisältää maitotuotteita.
Reseptin ainekset
Noin 30 palaa
150 g
mantelilastuja
300 g
nougatsuklaata (esim. Marabou Dubbel Nougat -patukoita)
200 g
tummaa suklaata
Itse tehty wienernougat – ohje:
- Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Jäähdytä.
- Vuoraa noin 20 × 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.
- Paloittele nougat ja suklaa kuumuuden kestävään kulhoon tai paksupohjaiseen kattilaan. Sulata vesihauteessa tai varovasti miedolla lämmöllä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
- Lisää mantelit suklaaseokseen ja kaada seos vuokaan. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Nosta suklaalevy leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa pitkänomaisiksi paloiksi.
Vinkki!
Palat säilyvät kannellisessa rasiassa jääkaapissa noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat