3,6(5)
Itse tehty suklaalevy on helppo räätälöidä oman maun mukaan – sulata suklaa ja kuorruta se lempiherkuillasi
Kasvis
Munaton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Itse tehty suklaalevy on helppoakin helpompi artesaaniherkku. Täytteeksi käy mikä tahansa makea tai suolainen suosikkisi – tai niiden yhdistelmä. Kun käärit suklaan leivinpaperiin ja kietaiset ympärille kauniin narun, lahja läheiselle tai vaikka lasten opettajalle on valmis.
29.11.2021
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
1 levy eli 10 annosta
145 gmaito- tai valkosuklaata tai tummaa suklaata
Koristeluun
suolapähkinöitä ja pretzeleitä
hedelmäkarkkeja ja suklaakonvehteja
pähkinöitä ja rusinoita tai karpaloita
englanninlakuja, turkinpippurikarkkeja ja kuivattua vadelmaa

Itse tehty suklaalevy valmistuu näin:

  1. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen mallinen kakku- tai leipävuoka tai käytä silikonista suklaalevymuottia. Voit myös piirtää leivinpaperille suklaalevyn kokoisen ruudun, johon suklaa lusikoidaan; levyistä tulee ohuempia, ja ne jähmettyvät nopeammin.
  3. Lusikoi sula suklaa muottiin. Rouhi tai paloittele valitsemasi täytteet tarvittaessa pienemmiksi. Ripottele ne suklaan päälle.
  4. Peitä levy kelmulla. Laita se kylmään jähmettymään noin tunniksi.
  5. Säilytä itse tehty suklaalevy huoneenlämmössä leivinpaperiin käärittynä. Suklaa säilyy hyvänä voin viikon.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo