


Itse tehty suklaalevy on helppo räätälöidä oman maun mukaan – sulata suklaa ja kuorruta se lempiherkuillasi
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Itse tehty suklaalevy on helppoakin helpompi artesaaniherkku. Täytteeksi käy mikä tahansa makea tai suolainen suosikkisi – tai niiden yhdistelmä. Kun käärit suklaan leivinpaperiin ja kietaiset ympärille kauniin narun, lahja läheiselle tai vaikka lasten opettajalle on valmis.
Reseptin ainekset
1 levy eli 10 annosta
145 g
maito- tai valkosuklaata tai tummaa suklaata
Koristeluun
suolapähkinöitä ja pretzeleitä
hedelmäkarkkeja ja suklaakonvehteja
pähkinöitä ja rusinoita tai karpaloita
englanninlakuja, turkinpippurikarkkeja ja kuivattua vadelmaa
Itse tehty suklaalevy valmistuu näin:
- Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen mallinen kakku- tai leipävuoka tai käytä silikonista suklaalevymuottia. Voit myös piirtää leivinpaperille suklaalevyn kokoisen ruudun, johon suklaa lusikoidaan; levyistä tulee ohuempia, ja ne jähmettyvät nopeammin.
- Lusikoi sula suklaa muottiin. Rouhi tai paloittele valitsemasi täytteet tarvittaessa pienemmiksi. Ripottele ne suklaan päälle.
- Peitä levy kelmulla. Laita se kylmään jähmettymään noin tunniksi.
- Säilytä itse tehty suklaalevy huoneenlämmössä leivinpaperiin käärittynä. Suklaa säilyy hyvänä voin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat