


Itse tehty jäätelö – näin valmistat samettisen pehmeää jätskiä jäätelökoneella
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Itse tehty jäätelö on suhteellisen helppo valmistaa, mutta paras apuväline hommaan on jäätelökone. Ilman laitetta massasta tulee kova harkko, ellei sitä sekoita parin tunnin välein pakastamisen aikana. Perinteinen vaniljajäätelö on kaikkien maitopohjaisten makujäätelöiden perusta. Lisää lempimakujasi lähes valmiiksi jäätyneeseen massaan.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Itse tehty jäätelö
1
vaniljatanko
5
kananmunankeltuaista
3 dl
täysmaitoa
3 dl
kuohu- tai vispikermaa
1 ½ dl
sokeria (tai 1 dl sokeria ja 1 dl glukoosisiirappia)
Itse tehty jäätelö valmistuu näin:
- Laita jäätelökoneen kulho pakastimeen.
- Erottele kananmunankeltuaiset ja valkuaiset. (Valmista valkuaisista esimerkiksi marenkia jäätelöannoksiin.) Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Kiehauta maito, kerma, vaniljatangonsiemenet ja vaniljatanko (sekä glukoosisiirappi) paksupohjaisessa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä.
- Kaada kuuma kermamaito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna uudestaan liedellä koko ajan sekoittaen.
- Kun seos sakenee, lämpötilan ollessa 85 astetta, nosta kattila levyltä. Seos ei saa kiehahtaa, sillä silloin kananmunat kypsyvät kokkareisiksi. Jäähdytä seos ja siirrä jääkaappiin.
- Nosta jäätelökoneen hyvin pakastunut kulho koneeseen ja laita sekoitin pyörimään kulhossa. Kaada jääkaappikylmä jäätelömassa kulhoon. Anna koneen käydä käyttöohjeen mukaisesti, kunnes massa on jäätynyt notkeaksi. Lusikoi massa rasiaan ja siirrä pakastimeen.
Vinkki!
Eikö käytössäsi ole jäätelökonetta? Nappaa resepti superhelppoon kotijäätelöön, joka valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta ja ilman jäätelökonetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat