


Kotijäätelö valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta – tarvitset vain kaksi raaka-ainetta sekä ripauksen malttia
6 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 6 h 0 min
Kotijäätelön tekeminen onnistuu helposti ilman jäätelökonetta kahdella aineksella: tarvitset vain kondensoitua maitoa ja kermaa. Kondensoitu maito on makeaa, joten sokeria ei tarvita. Se ei myöskään jäädy, jolloin jäätelön rakenteesta tulee pehmeä.
Reseptin ainekset
noin 1 l
Kotijäätelö
5 dl
vispikermaa
2 prk (á 400 g)
kondensoitua maitoa
½
(sitruunan mehu)
Kotijäätelö – ohje:
- Kaada sitruunan mehu kerman joukkoon ja vaahdota kerma. Voit jättää sitruunan mehun myös pois. Lisää kondensoitu maito ja sekoita.
- Kaada jäätelömassa vähintään litran vetoiseen pakastuksen kestävään astiaan ja laita astia pakastimeen 6–10 tunniksi riippuen pakastimen tehosta ja astiasta. Laakeassa astiassa jäätelö jäätyy nopeammin kuin syvässä astiassa.
Vinkit!
- Vaahdotettu kerma auttaa pitämään massan kuohkeana, joten jäätelöä ei tarvitse sekoitella pakastamisen aikana.
- Kun lisäät kermaan hiukan sitruunan mehua, se vaahtoutuu nopeammin.
- Vegaaninen jäätelö valmistuu vaahdotettavasta soija- tai kaurakermasta ja kondensoidusta kookosmaidosta.
- Jäätelön rakenne on parhaimmillaan noin kahdeksan tunnin pakastamisen jälkeen. Kotijäätelö kannattaa syödä viimeistään seuraavana päivänä.
- Mausta valmis jäätelömassa esimerkiksi pähkinöillä, vaniljatangon siemenillä, kanelilla, raastetulla sitruunan kuorella, suklaa- tai keksirouheella tai pakastekuivatuilla marjoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat