Maku

Kotijäätelö valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta – tarvitset vain kaksi raaka-ainetta sekä ripauksen malttia

6 h 10 min
GL
KA
MU
4.55
4

Kotijäätelön tekeminen onnistuu helposti ilman jäätelökonetta kahdella aineksella: tarvitset vain kondensoitua maitoa ja kermaa. Kondensoitu maito on makeaa, joten sokeria ei tarvita. Se ei myöskään jäädy, jolloin jäätelön rakenteesta tulee pehmeä.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (noin 1 l)

Kotijäätelö

  • 5 dlvispikermaa
  • 2 prk (á 400 g)kondensoitua maitoa
  • ½(sitruunan mehu)

Tee näin

6 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN6 h

Kotijäätelö valmistuu näin:

  1. Kaada sitruunan mehu kerman joukkoon ja vaahdota kerma. Voit jättää sitruunan mehun myös pois. Lisää kondensoitu maito ja sekoita.
  2. Kaada jäätelömassa vähintään litran vetoiseen pakastuksen kestävään astiaan ja laita astia pakastimeen 6–10 tunniksi riippuen pakastimen tehosta ja astiasta. Laakeassa astiassa jäätelö jäätyy nopeammin kuin syvässä astiassa.

Vinkki!

  • Vaahdotettu kerma auttaa pitämään massan kuohkeana, joten jäätelöä ei tarvitse sekoitella pakastamisen aikana.
  • Kun lisäät kermaan hiukan sitruunan mehua, se vaahtoutuu nopeammin.
  • Jäätelön rakenne on parhaimmillaan noin kahdeksan tunnin pakastamisen jälkeen. Kotijäätelö kannattaa syödä viimeistään seuraavana päivänä.
  • Mausta valmis jäätelömassa esimerkiksi pähkinöillä, vaniljatangon siemenillä, kanelilla, raastetulla sitruunan kuorella, suklaa- tai keksirouheella tai pakastekuivatuilla marjoilla.

MITÄ PIDIT?
4.55