Maku

"Näihin en koskaan kyllästy" – Rapeat kalapuikot on helppo tehdä itse, katso huippukokin ohje!

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Itse tehdyt kalapuikot onnistuvat tv:stä tutun huippukokin Teemu Laurellin helpolla ohjeella. Rapeiden kalapuikkojen salaisuus on tuplaleivitys. "Kalapuikkoihin ja remouladekastikkeeseen en koskaan kyllästy. Suosin tuoretta kalaa, mutta annoksen saa valmistettua myös pakastekalasta."
MA
4.3
0
Julkaistu: 9.8.2021


Ainekset (4 annosta)

Itse tehdyt kalapuikot

  • 500–600 gvaaleaa kalaa (kuhaa, ahventa tai turskaa)
  • 2munaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 ps (180 g)pankojauhoja
  • suolaa
  • ½–1 dlrypsiöljyä

Lisäksi

  • remouladekastiketta (ks. linkki ohjeeseen)
  • vihersalaattia
  • ½ dlsitruunanmehua
  • 2 tldijonsinappia
  • 2 tlhunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Tulosta

Itse tehdyt kalapuikot valmistuvat näin:

  1. Valmista ensin halutessasi kalapuikkojen seuraksi vihersalaatti ja maukas vinegretti. Vinegretti valmistuu Teemun ohjeella: mittaa korkean kulhon pohjalle sitruunanmehu, dijonsinappi, hunaja sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Laita sauvasekoitin pohjaan ja lisää rypsiöljyä ohuena nauhana, kunnes kastike on tasaista. Sekoita vihersalaatin kanssa.
  2. Poista kalasta ruodot sekä vatsarasva ja leikkaa noin 2 cm:n paksuisiksi suikaleiksi.
  3. Riko munat syvälle lautaselle, vatkaa rakenne rikki ja lisää joukkoon tilkka vettä.
  4. Mittaa vehnäjauhot toiselle syvälle lautaselle ja mausta kevyesti suolalla. Laita pankojauhot kolmannelle lautaselle.
  5. Pyörittele kalapalat yksi kerrallaan vehnäjauhoissa, sitten munassa. Valuta ylimääräinen kanamuna pois. Pyörittele kalat lopuksi pankojauhoissa.
  6. Paista kalapaloja pannulla kuumassa öljyssä noin minuutti puoleltaan. Kääntele varovasti lastalla tai atuloilla, kunnes kalapalat ovat kullanruskeita. Mausta kevyesti suolalla.
  7. Tarjoa remouladekastikkeen sekä vihersalaatin kanssa.

Teemun 3 leivitysvinkkiä

  1. Varaa isot astiat, jotta sinulla on tilaa pyöritellä leivitettäviä raaka-aineita. Voit käyttää leivityksessä apuna atuloita, jolloin kädet pysyvät puhtaina.
  2. Suosi tuplaleivitystä. Rapeimman leivityksen saat, kun käytät kananmunaa, vehnäjauhoja ja pankojauhoja, joita löytyy kaupoista aasialaisten tuotteiden hyllystä. Jos pankojauho on karkeampaa, riko rakennetta laittamalla jauhoja pussiin ja painelemalla päältä nyrkillä.
  3. Jos et paista leivityksen jälkeen raaka-aineita heti, pinoa ne päällekkäin niin, että alimmaksi tulee leivinpaperi, sitten raaka-aine, pankojauhoja ja päälle leivinpaperi, jonka päälle toinen leivitetty raaka-aine. Tällöin raaka-aineet eivät kostu, vaan pinta pysyy rapeana paistettaessa.

Kommentoi »