


"Näihin en koskaan kyllästy" – Rapeat kalapuikot on helppo tehdä itse, katso huippukokin ohje!
30 min
Itse tehdyt kalapuikot onnistuvat tv:stä tutun huippukokin Teemu Laurellin helpolla ohjeella. Rapeiden kalapuikkojen salaisuus on tuplaleivitys. "Kalapuikkoihin ja remouladekastikkeeseen en koskaan kyllästy. Suosin tuoretta kalaa, mutta annoksen saa valmistettua myös pakastekalasta."
Reseptin ainekset
4 annosta
Itse tehdyt kalapuikot
500–600 g
vaaleaa kalaa (kuhaa, ahventa tai turskaa)
2
munaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 ps (180 g)
pankojauhoja
suolaa
½–1 dl
rypsiöljyä
Lisäksi
remouladekastiketta (ks. linkki ohjeeseen)
vihersalaattia
½ dl
sitruunanmehua
2 tl
dijonsinappia
2 tl
hunajaa
suolaa
mustapippuria
Itse tehdyt kalapuikot valmistuvat näin:
- Valmista ensin halutessasi kalapuikkojen seuraksi vihersalaatti ja maukas vinegretti. Vinegretti valmistuu Teemun ohjeella: mittaa korkean kulhon pohjalle sitruunanmehu, dijonsinappi, hunaja sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Laita sauvasekoitin pohjaan ja lisää rypsiöljyä ohuena nauhana, kunnes kastike on tasaista. Sekoita vihersalaatin kanssa.
- Poista kalasta ruodot sekä vatsarasva ja leikkaa noin 2 cm:n paksuisiksi suikaleiksi.
- Riko munat syvälle lautaselle, vatkaa rakenne rikki ja lisää joukkoon tilkka vettä.
- Mittaa vehnäjauhot toiselle syvälle lautaselle ja mausta kevyesti suolalla. Laita pankojauhot kolmannelle lautaselle.
- Pyörittele kalapalat yksi kerrallaan vehnäjauhoissa, sitten munassa. Valuta ylimääräinen kanamuna pois. Pyörittele kalat lopuksi pankojauhoissa.
- Paista kalapaloja pannulla kuumassa öljyssä noin minuutti puoleltaan. Kääntele varovasti lastalla tai atuloilla, kunnes kalapalat ovat kullanruskeita. Mausta kevyesti suolalla.
- Tarjoa remouladekastikkeen sekä vihersalaatin kanssa.
Teemun 3 leivitysvinkkiä
- Varaa isot astiat, jotta sinulla on tilaa pyöritellä leivitettäviä raaka-aineita. Voit käyttää leivityksessä apuna atuloita, jolloin kädet pysyvät puhtaina.
- Suosi tuplaleivitystä. Rapeimman leivityksen saat, kun käytät kananmunaa, vehnäjauhoja ja pankojauhoja, joita löytyy kaupoista aasialaisten tuotteiden hyllystä. Jos pankojauho on karkeampaa, riko rakennetta laittamalla jauhoja pussiin ja painelemalla päältä nyrkillä.
- Jos et paista leivityksen jälkeen raaka-aineita heti, pinoa ne päällekkäin niin, että alimmaksi tulee leivinpaperi, sitten raaka-aine, pankojauhoja ja päälle leivinpaperi, jonka päälle toinen leivitetty raaka-aine. Tällöin raaka-aineet eivät kostu, vaan pinta pysyy rapeana paistettaessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat