Kuvat
Julkaistu 1.9.2007

Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1 kplpaahtoleipäviipaletta
- 2 dlkevytmaitoa
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 kplsipulia (hienonnettuna)
- 4 kplvalkosipulinkynttä
- 2 kplmunaa
- 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
- 1 tlmuskottipähkinää
- 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton)
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 750 gsika-nautajauhelihaa
Kastike
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 dlsipulia (hienonnettuna)
- 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 800 gtomaattimurskaa
- 2 dlvettä
- 2 rklkasvisfondia
Tarjoiluun
- 600 gspagettia
- 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
Italialaiset lihapullat – ohje:
- Murenna leipä kulhoon ja kaada maito päälle. Sekoita ja anna seistä muutama minuutti.
- Kuumenna pannulla öljyä, lisää sipulit ja paista pehmeiksi.
- Lisää kulhoon sipulit sekä kaikki loput mureketaikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina lihapulliksi vedellä kostutetuin käsin. Nosta lihapullat vieri viereen leivinpaperille pellille.
- Paista 200 asteessa 25–35 minuuttia.
- Valmista kastike. Kuumenna öljy isossa korkeareunallisessa pannussa, lisää sipulit ja kuullota ne.
- Kaada pannulle tomaattimurska ja tölkkien huuhteluvesi (noin 2 dl). Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fondi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla tai esimerkiksi chilimausteseoksella.
- Lisää kastikkeeseen valmiit lihapullat ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes pasta on valmista ja valutettu. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vettä.
- Tarjoa italialaisten lihapullien lisäksi vastaraastettua parmesaania.
Vinkki!
Lihapullia kannattaa tehdä samalla vaivalla reilu annos. Jos oheisen ohjeen määrä tuntuu isolta kerrallaan tarjottavaksi, pakasta puolet seuraavaa kertaa varten. Tee siinä tapauksessa kastiketta vain puoli annosta.