


Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
45 min
Reseptin ainekset
8 annosta
1 kpl
paahtoleipäviipaletta
2 dl
kevytmaitoa
1 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipulia (hienonnettuna)
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
munaa
100 g
parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 tl
muskottipähkinää
1 rkl
yrttimaustesekoitusta (suolaton)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
750 g
sika-nautajauhelihaa
Kastike
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
sipulia (hienonnettuna)
2 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
800 g
tomaattimurskaa
2 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
Tarjoiluun
600 g
spagettia
50 g
parmesaanijuustoa (raastettuna)
Italialaiset lihapullat – ohje:
- Murenna leipä kulhoon ja kaada maito päälle. Sekoita ja anna seistä muutama minuutti.
- Kuumenna pannulla öljyä, lisää sipulit ja paista pehmeiksi.
- Lisää kulhoon sipulit sekä kaikki loput mureketaikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina lihapulliksi vedellä kostutetuin käsin. Nosta lihapullat vieri viereen leivinpaperille pellille.
- Paista 200 asteessa 25–35 minuuttia.
- Valmista kastike. Kuumenna öljy isossa korkeareunallisessa pannussa, lisää sipulit ja kuullota ne.
- Kaada pannulle tomaattimurska ja tölkkien huuhteluvesi (noin 2 dl). Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fondi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla tai esimerkiksi chilimausteseoksella.
- Lisää kastikkeeseen valmiit lihapullat ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes pasta on valmista ja valutettu. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vettä.
- Tarjoa italialaisten lihapullien lisäksi vastaraastettua parmesaania.
Vinkki!
Lihapullia kannattaa tehdä samalla vaivalla reilu annos. Jos oheisen ohjeen määrä tuntuu isolta kerrallaan tarjottavaksi, pakasta puolet seuraavaa kertaa varten. Tee siinä tapauksessa kastiketta vain puoli annosta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat