Italialaiset korput

1 h 10 min
4.3
0

Italialaiset korput

Teksti Caroline Gullström
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 4 kplmunaa
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 dlpistaaseja (rouhittuna)
  • 1 dlpinjansiemeniä (rouhittuna)
  • 1 1/2 dloliiveja (viipaloituna)
  • 1/2 dlkapriksia
  • 50 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta

Pinnalle

  • 1 kplkeltuaista
  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN35 min

Hiero jauhot, leivinjauhe ja voi muruiksi käsin tai monitoimikoneessa. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna uuni 180 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina kuuteen osaan. Muotoile jokaisesta palasta noin 20 sentin pötkö. Nosta pötköt pellille ja taputtele ne jauhotetuin sormin litteiksi 3–4 sentin levyiksi.

Voitele levyt keltuaisella ja ripota pintaan suolahiutaleita.

Paista levyjä noin 25 minuuttia. Leikkaa levyt muutaman sentin viipaleiksi ja nosta pelti takaisin uuniin. Kuivata italialaisia korppuja vielä noin 15 minuuttia.

•Italialaiset korput säilyvät parhaiten jääkaapissa tai pakastimessa. Lämmitä ne pikaisesti uunissa ennen tarjoilua.

•Italialaisten korppujen seuraksi sopii pehmeä tuorejuusto, kinkku tai salami. Korput ovat hyviä myös sellaisenaan viinilasillisen seurana.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä