Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Italialainen kanapata

Italialainen kanapata on täynnä ihania italialaisia makuja, kuten tomaattia ja tuoreita yrttejä. Pata hautuu uunissa meheväksi.

30.7.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Italialainen kanapata
1½ kg
broilerin koipia
2
porkkanaa kuutioina
2
varsiselleriä suikaloituna
1
fenkoli ohueksi suikaloituna
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
sipuli silputtuna
1
appelsiinin mehu
1 dl
valkoviiniä
1 tlk
Mutti-tomaattimurskaa
1 dl
oliiveja
1
rosmariinin oksa
3
timjamin oksaa
2 rkl
tuoretta basillikaa silputtuna
5 dl
kanalientä
2
laakerinlehteä
1 tl
suolaa ja mustapippuria (1 tl molempia)

Italialainen kanapata – ohje:

  1. Lado kanat vuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja pikkaisen tuoretta rosmariinia. Nosta kanat uuniin ja paahda 250-asteisessa uunissa 10–15 min.
  2. Ota pata ja laita pohjalle öljyä ja freesaa porkkana, selleri, sipulit ja fenkoli. Kun porkkana alkaa samaan väriä, niin lisää viini, appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu. Anna kiehua, kunnes nesteestä on puolet jäljellä.
  3. Lisää sekaan kanat, tomaattimurska, kanaliemi, 2 oksaa rosmariinia, laakerinlehdet, timjami, basilika ja oliivit. Anna poreilla miedolla lämmöllä n. 10 min.
  4. Nosta italialainen kanapata 170-asteiseen uuniin ja hauduta n. tunnin verran.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt