Italialainen kanapata

0
0

Italialainen kanapata

Mikä sen parempaa lohturuokaa kuin italialainen kanapata
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1½ kgbroilerin koipia
  • 2 kplporkkanaa kuutioina
  • 2 kplvarsiselleriä suikaloituna
  • 1 kplfenkolia ohueksi suikaloituna
  • 4 kplvalkosipulinkynsiä hienonnettuna
  • 1 kplsipuli silputtuna
  • 1 kplappelsiinin mehu
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1 kplmutti tomaattimurskaa (1 tölkki)
  • 1 dloliiveja
  • 1 kplrosmariini oksa
  • 3 kpltimjamin oksaa
  • 2 rkltuoretta basillikaa silputtuna
  • 5 dlkanalientä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlsuolaa ja mustapippuria (1tl molempia)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Lado kanat pakkiin ja lorauta päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja pikkaisen tuoretta rosmariinia. Nosta kanat uuniin ja paahda 10-15min.

Ota pata ja laita pohjalle öljyä ja freesaa porkkana, selleri, sipulit ja fenkoli. Kun porkkana alkaa samaan väriä, niin lisää viini, appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu. Anna kiehua kunnes ½ jäljellä.

Lisää sekaan kanat, mutti, kanaliemi, 2 oksaa rosmariinia, laakerinlehdet, timjami, basillika ja oliivit. Anna poreilla miedolla lämmöllä n.10min

Nosta pata 170 asteiseen uuniin ja hauduta n. tunnin verran.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä