Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Fiinisti fenkolilla

Italialainen graavilohi – kesän raikkain ja rakkain lohiannos syntyy fenkolin ja sitruunan siivittämänä

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Italialainen graavilohi maustuu paahdetuilla fenkolinsiemenillä ja sitruunalla. Pyöräytä lohen kylkeen perunasalaatti marinoiduista fenkolilastuista ja lämpimistä potuista. Kaiken kruunaa parmesaanimajoneesi.

25.6.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
2 tl
fenkolinsiemeniä
350 g
graavilohta viipaleina
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunanmehua
3 rkl
oliiviöljyä
Lämmin perunasalaatti
600 g
pieniä varhaisperunoita
1
fenkoli
2 rkl
sitruunanmehua
2 + 1 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Parmesaanimajoneesi
1 dl
parmesaania raasteena
1 dl
majoneesia (esim. Hellmans)
noin 1 rkl
vettä
Lisäksi
2 dl
rucolanversoja tai rucolaa
(syötäviä kukkia esim. sarviorvokkeja)

Italialainen graavilohi − ohje:

  1. Valmista ensin perunasalaatti. Pese perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsien perunoiden keitinvesi pois ja anna perunoiden höyrystyä kattilassa miedolla lämmöllä noin minuutin ajan. Sammuta levy ja pidä perunat lämpiminä kannen alla.
  2. Leikkaa fenkoli puoliksi ja vuole leikkuupinnoista esimerkiksi terävällä juustohöylällä ohuita lastuja kulhoon.
  3. Pese sitruuna ja raasta kuori pieneen kuppiin lohen maustamista varten. Purista 2 rkl sitruunanmehua fenkolien päälle. Hienonna ruohosipulit, ota 1 rkl erikseen viimeistelyyn. Lisää öljy, ruohosipuli ja mausteet fenkolien sekaan ja sekoita voimakkaasti.
  4. Sekoita parmesaaniraaste ja majoneesi. Ohenna majoneesia halutessasi lorauksella vettä.
  5. Paahda fenkolinsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla pari minuuttia. Kumoa siemenet mortteliin ja murskaa kevyesti. Fenkolinsiemenet voi myös rouhia veitsellä.
  6. Levitä lohiviipaleet laakealle vadille vieri viereen. Yhdistä fenkolinsiemenet, sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä öljy. Lusikoi seos lohiviipaleille. Viimeistele rucolalla ja halutessasi syötävillä kukilla.
  7. Kaada fenkolilastut marinadeineen lämpimien perunoiden joukkoon ja sekoita. Siirrä salaatti tarjoilukulhoon ja ripottele ruohosipulia päälle.

Vinkki!

Lohi maistuu ihanalta myös keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt