Maku

Italialainen bolognesekastike

{
Aktiivinen
Passiivinen
Hitaasti hautuneessa bolognesekastikkeessa on upeat aromit! Bolognesea kannattaa tehdä kerralla iso padallinen. Tarjoile pastan kanssa ja ripottele pinnalle parmesaania.
4.4
0
Julkaistu 12.3.2017


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 100 gpekonia tai pancettaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplvarsisellerin vartta
  • 1 kplpunasipuli
  • 1 kgnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 dlpunaviiniä
  • 130 gtomaattipyreetä
  • 5 dllihalientä
  • 2 kpllaakerinlehteä

Lisäksi

  • pastaa
  • parmesaania
Tulosta

Kuumenna pata tai korkeareunainen iso paistinpannu (valitse astia, jossa on kansi). Paista kuutioitua pancettaa muutaman minuutin keskilämmöllä.

Leikkaa kuoritut porkkanat, sipuli ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi. Lisää ne pannulle ja kuullota kymmenisen minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. 

Lisää pannulle jauheliha. Kypsennä välillä käännellen kunnes jauheliha on kauttaaltaan ruskistunut.

Kaada joukkoon punaviini. Anna kiehua reippaasti pari minuuttua. Kuumenna samalla eri kattilassa lihaliemi.

Sekoita mukaan tomaattipyree. Kaada joukkoon kuumennettu lihaliemi. (Voit käyttää esimerkiksi lihaliemikuutiota tai fondia.) Lisää laakerinlehdet.

Nosta päälle kansi ja anna porista hiljalleen 2 1/2–3 tuntia.

Ota laakerinlehdet pois kastikkeesta. Tarjoile bolognesekastike pastan kanssa. Ripottele päälle hienoksi raastettua parmesaania.

Kommentoi »