Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Italialainen bolognesekastike

Hitaasti hautuneessa bolognesekastikkeessa on upeat aromit! Bolognesea kannattaa tehdä kerralla iso padallinen. Tarjoile pastan kanssa ja ripottele pinnalle parmesaania.

12.3.2017
Reseptin ainekset
8 annosta
100 g
pekonia tai pancettaa
2 kpl
porkkanaa
2 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
punasipuli
1 kg
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 dl
punaviiniä
130 g
tomaattipyreetä
5 dl
lihalientä
2 kpl
laakerinlehteä
Lisäksi
pastaa
parmesaania

Italialainen bolognesekastike – ohje:

  1. Kuumenna pata tai korkeareunainen iso paistinpannu (valitse astia, jossa on kansi). Paista kuutioitua pancettaa muutaman minuutin keskilämmöllä.
  2. Leikkaa kuoritut porkkanat, sipuli ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi. Lisää ne pannulle ja kuullota kymmenisen minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. 
  3. Lisää pannulle jauheliha. Kypsennä välillä käännellen kunnes jauheliha on kauttaaltaan ruskistunut.
  4. Kaada joukkoon punaviini. Anna kiehua reippaasti pari minuuttia. Kuumenna samalla eri kattilassa lihaliemi.
  5. Sekoita mukaan tomaattipyree. Kaada joukkoon kuumennettu lihaliemi. (Voit käyttää esimerkiksi lihaliemikuutiota tai fondia.) Lisää laakerinlehdet.
  6. Nosta päälle kansi ja anna porista hiljalleen 2½–3 tuntia.
  7. Ota laakerinlehdet pois kastikkeesta. Tarjoile bolognesekastike pastan kanssa. Ripottele päälle hienoksi raastettua parmesaania.

Vinkki!

Katso myös perinteisen jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat koko perheelle maistuvan ruoan alle puolessa tunnissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt