Maku

Isoäidin tattipiirakka

1 h 40 min
3.8
3

Isoäidin tattipiirakka

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Heidi Strengell
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 2 1/2 dltäysmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlruisjauhoja
  • 6 dlhiivaleipäjauhoja
  • 100 gvoita

Täyte

  • 500 gtatteja (puhdistettuna)
  • 50 gvoita
  • 3 kplsipulia (silputtuna)
  • 1 tlkirveliä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dlriisipuuroa
  • 1 kplmunaa
  • 100 gsulatejuustoa (Pirkka leppäsavu)

Pinnalle

  • 2 rklpellavansiemeniä
  • 2 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, hunaja ja suola. Alusta ruis- ja hiivaleipäjauhot (6-7 dl) taikinaan ja lisää lopussa huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa kimmoisaksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Valmista täyte. Pilko sienet ja hauduta pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon rasva ja sipulit. Anna sipuleiden muuttua raukeiksi. Mausta seos ja anna jäähtyä hieman. Kääntele joukkoon kypsä puuroriisi, muna ja sulatejuusto.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen pala leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyte pohjalle ja kauli toinen taikinapala päälle kanneksi. Nipistele reunat tiukasti kiinni.

Voitele tattipiirakan pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä. Ripottele päälle siemenet.

Paista isoäidin tattipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Valmista isoäidin tattipiirakka mielellään jo edellisenä päivänä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä