Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Isoäidin tattipiirakka

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
7.9.2012
Reseptin ainekset
25 palaa
Pohja
2 1/2 dl
täysmaitoa
25 g
hiivaa
1
muna
1 tl
hunajaa
1 tl
suolaa
1 dl
ruisjauhoja
6 dl
hiivaleipäjauhoja
100 g
voita
Täyte
500 g
tatteja (puhdistettuna)
50 g
voita
3
sipulia (silputtuna)
1 tl
kirveliä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 dl
riisipuuroa
1
muna
100 g
sulatejuustoa (Pirkka leppäsavu)
Pinnalle
2 rkl
pellavansiemeniä
2 rkl
seesaminsiemeniä

Isoäidin tattipiirakka – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, hunaja ja suola. Alusta ruis- ja hiivaleipäjauhot (6–7 dl) taikinaan ja lisää lopussa huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa kimmoisaksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  2. Valmista täyte. Pilko sienet ja hauduta pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon rasva ja sipulit. Anna sipuleiden muuttua raukeiksi. Mausta seos ja anna jäähtyä hieman. Kääntele joukkoon kypsä puuroriisi, muna ja sulatejuusto.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen pala leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyte pohjalle ja kauli toinen taikinapala päälle kanneksi. Nipistele reunat tiukasti kiinni.
  4. Voitele tattipiirakan pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä. Ripottele päälle siemenet.
  5. Paista isoäidin tattipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Valmista isoäidin tattipiirakka mielellään jo edellisenä päivänä, jotta maku syvenee ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt