3,9(21)
Isoäidin tattipiirakka
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Reseptin ainekset
25 palaa
Pohja
2 1/2 dltäysmaitoa
25 ghiivaa
1 kplmunaa
1 tlhunajaa
1 tlsuolaa
1 dlruisjauhoja
6 dlhiivaleipäjauhoja
100 gvoita
Täyte
500 gtatteja (puhdistettuna)
50 gvoita
3 kplsipulia (silputtuna)
1 tlkirveliä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
2 dlriisipuuroa
1 kplmunaa
100 gsulatejuustoa (Pirkka leppäsavu)
Pinnalle
2 rklpellavansiemeniä
2 rklseesaminsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, hunaja ja suola. Alusta ruis- ja hiivaleipäjauhot (6-7 dl) taikinaan ja lisää lopussa huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa kimmoisaksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Valmista täyte. Pilko sienet ja hauduta pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon rasva ja sipulit. Anna sipuleiden muuttua raukeiksi. Mausta seos ja anna jäähtyä hieman. Kääntele joukkoon kypsä puuroriisi, muna ja sulatejuusto.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen pala leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyte pohjalle ja kauli toinen taikinapala päälle kanneksi. Nipistele reunat tiukasti kiinni.

Voitele tattipiirakan pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä. Ripottele päälle siemenet.

Paista isoäidin tattipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Valmista isoäidin tattipiirakka mielellään jo edellisenä päivänä.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo