


Irlantilainen suklaavaahto saa makua lorauksesta viskiä
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 0 min
Sametinpehmeässä irlantilaisessa suklaavaahdossa maistuu viski.
Reseptin ainekset
6 annosta
4 dl
kevytmaitoa
2 rkl
kaakaojauhetta
1 dl
fariinisokeria
1/2 dl
maissitärkkelystä
1 1/2 dl
kuohukermaa
2 rkl
viskiä
Koristeluun
60 g
suklaata
2 dl
vadelmia
Irlantilainen suklaavaahto – ohje:
- Tee kiisseli. Mittaa maito, kaakaojauhe, sokeri ja tärkkelys kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä hiljaa poreillen pari minuuttia. Jäähdytä kylmävesihauteessa. Vaahdota kerma.
- Kaada viski kiisseliin ja vatkaa se sileäksi.
- Siivilöi kiisseli samettisen rakenteen varmistamiseksi. Nostele kermavaahto kiisseliin.
- Jaa suklaavaahto jälkiruokamaljoihin. Jäähdytä 1–2 tuntia.
- Koristele irlantilainen suklaavaahto suklaalastuilla ja vadelmilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat